Publicitat
Ciutat

Gabarró aposta per les fustes certificades

Gabarró disposa de 75.000 metres quadrats de magatzems distribuïts per tota la geografia espanyola / CEDIDA

Gabarró Hermanos vol aprofitar l’increment de l’ús de la fusta en la construcció per avançar en la comercialització de fustes certificades i potenciar les espècies locals amb el pollancre o el castanyer. La fusta està agafant pes a Europa en el sector de la construcció com a material sostenible. Per aquest motiu s’estan promovent incentius fiscals per incrementar-ne l’ús. A més, estan proliferant les anàlisis de l’empremta de carboni.

La companyia sabadellenca líder a la distribució de fusta disposa des del 2007 de la certificació Cadena de Custòdia dels sistemes més reconeguts en l’àmbit internacional denominat Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) i Forest Steardship Council (FSC). A més, Gabarró és membre destacat de l’Associació Espanyola del Comerç i Indústria de la Fusta. En aquest sentit, l’empresa disposa de la certificació Codi de Bones Pràctiques.

Si més no, Gabarró té unes existències del voltant de 12.000 metres cúbics de fusta serrada i raspallada, repartides entre 40 espècies diferents per cobrir les necessitats del mercat tant en característiques tècniques comestètiques. L’empresa sabadellenca està focalitzant els seus esforços a promocionar la fusta de pollancre nacional.

Segons Gabarró Hermanos, la proximitat, la disponibilitat i les característiques tècniques d’aquesta espècie la fan “ideal per a determinats usos”. De fet, aquest material ajuda a complir els requisits del sistema de certificació dels edificis sostenible desenvolupat pel Consell de la Construcció Verd dels Estats Units.

Gabarró té unes existències de 12.000m3 de fusta serrada i raspallada repartides entre 40 espècies diferentes per cobrir les necessitats del merca.

Material “Km 0”

D’altra banda, el castanyer és l’aposta de la companyia per la fusta de “Km 0” per al seu ús exterior. Aquest tipus de material s’utilitza amb èxit tant per a tarima d’exterior com per a façanes i fusteria. Una de les últimes novetats és la fusta gris o ja envellida, que està molt de moda i en plena tendència en la decoració.

Gabarró, que compta amb un equip de 140 professionals, disposa de 75.000 metres quadrats de magatzems situats a Sabadell, Polinyà, Gavà, Fuenlabrada, Vitòria, Beifaió (València), Màlaga i Santiago de Compostela.

Publicitat
Comentaris
To Top