Ciutat

L’oposició carrega contra el projecte de millores del centre

El ple ha aprovat el projecte de l’Ajuntament amb el vot contrari de l’oposició

Imatge d'arxiu del Passeig de la Plaça Major / D. S.

El ple ha aprovat el document Millores de la Mobilitat i de l’Espai Públic al centre de Sabadell, però amb el vot contrari i una allau de crítiques per part de tota l’oposició, que ha acusat el govern local de no haver avançat des del 2015.

L’11 de juliol de 2017 es va inagurar al Passeig l’exposició ‘El teu centre. Un projecte de ciutat’. L’objectiu era que els ciutadans poguessin conèixer la proposta municipal i poder fer aportacions. Finalment només s’han rebut un total de 255 suggeriments, opinions i propostes.

El tinent d’alcalde Juli Fernàndez ha reconegut que el projecte aprovat és “el mateix document” que es va presentar en l’aprovació inicial amb “algunes modificacions”. El disseny del projecte definitiu inclou plantar arbres i un element d’aigua al Passeig. A més, es reurbanitzaran carrers com Sant Pere, Tres Creus, Llobet i les Paus per prioritzar els vianants.

El regidor de Ciutadans Adrián Hernández ha assegurat que “és la proposta que van deixar els socialistes”, i per això la considera “un fracàs”.  El portaveu del grup municipal del PSC, Josep Ayuso, ha assegurat que el procés participatiu “és pobre” i ha recordat que el 2015 ja tenien les mateixes opinions que s’han recollit ara. “És un projecte discutit”, ha afegit Ayuso, que ha acusat el govern municipal de continuar amb el procés “d’engabiar el cotxe”. La regidora del grup municipal de CiU, Sílvia Renom, ha denunciat que el document presentat “és el redactat del 2017 però han posat la portada del 2019”. Renom ha demanat que es facin “estudis d’impacte”.

La proposta s’ha aprovat amb el vot de qualitat de l’alcalde Maties Serracant, ja que hi ha hagut un empat entre els 13 vots contraris de l’oposició i els 13 vots favorables del govern. La regidora Elena Hinojo no estava a la sala de plens en aquell moment.

Comentaris
To Top