Diners

Carles Ventura: “No teníem alternativa al canvi de la seu social”

El director general de Banc Sabadell analitza la marxa de l’entitat financera de Catalunya

Carles Ventura, director general del Banc Sabadell a la seu històrica de l'entitat / VICTÒRIA ROVIRA

El director general del Banc Sabadell, Carles Ventura, ha defensat el canvi de seu que va fer l’entitat bancària després dels fets d’octubre a Catalunya. En una entrevista que es pot llegir de forma íntegre a l’edició de paper del Diari de Sabadell, Ventura repassa també la crisi de la migració amb TSB i la relació del banc amb la ciutat de Sabadell

Ventura assegura que canviar de seu  va ser una decisió que “nosaltres qualifiquem de dolorosa i no volguda“. En aquest sentit, explica que els clients de l’entitat, “amb un percentatge significatiu”, “si no fèiem res, ens mostraven amb paraules, actituds i fets la seva preocupació per una inseguretat que se sentia”.

Per aquest motiu, el banc havia de prendre una decisió. “Tens un conjunt de semàfors i quan salten les alarmes has d’actuar, segons el pla que tens definit”, remarca el director general, que afegeix que es van aplicar criteris tècnics.

Segons Ventura, els motius del canvi de seu es van explicar reiteradament, trucant els clients, els accionstes i les institucions. “No teníem alternativa”, afirma.  En tot cas, l’operació va tenir immediatament el resultat que es perseguia. La majoria dels clients s’han mantingut. “Això es nota amb l’activitat”, diu el director general de l’entitat que conclou: “La quota de participació de Catalunya sobre el creixement i sobre el total de Catalunya, total en actius i passius, ens ha pujat”. En concret la quota ha crescut d’un 16 a un 17,3%.

Comentaris
To Top