Ciutat

Els taxistes acorden en assemblea fer serveis mínims a Barcelona

El sector decidirà dimecres si aixeca la vaga

Després de diverses jornades d’aturada total, els taxistes de Barcelona han acordat aquest dimarts en assemblea començar a oferir serveis mínims gratuïts a partir d’aquesta tarda de dimarts a hospitals, per a situacions d’emergència o per a persones amb necessitats especials. El portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, ha detallat que activaran uns 1.000 vehicles voluntaris que oferiran servei de franc. “Estem veient gestos de bona voluntat, i nosaltres també ens sentim malament per estar-li fent això a la ciutat”, ha raonat el portaveu.

Sobre la continuïtat o no de la vaga, Álvarez ha anunciat que es decidirà dimecres en una assemblea posterior a la Conferència Estatal del Transport, on esperen que s’aprovi la transferència “total” a les Comunitats Autònomes de les competències en mobilitat i transports. Si és així, “crec que hauríem d’aixecar la vaga i esperar a veure si al setembre es compleix amb el què han dit”, s’ha posiciona tel líder d’Élite Taxi.

Transferir competències

“A veure si entre tots demà aconseguim aixecar la vaga”, ha aventurat Alberto ‘Tito’ Álvarez. De moment, ha afegit, “la vaga segueix sent indefinida, però si la Conferència transfereix totalment les competències (de mobilitat) a les Comunitats Autònomes i la viabilitat de les llicències urbanes va directament als Ajuntaments, jo crec que hauríem d’aixecar la vaga de moment i esperar al mes de setembre per veure si el Decret Llei del govern espanyol compleix amb el què han dit”.

Publicitat

Els taxistes vallesans s'han mostrat disposats a "donar suport als companys de Barcelona fins el final". En aquest sentit han valorat que si la capital catalana "s'enfonsa" el sector també caurà. "Una setmana sense treballar és un sacrifici molt gran per nosaltres però el sector està ferit de mort i si no anem a per totes ara no tornarem a viure una situació com aquesta", ha explicat Magno Castillo, portaveu d'Elite Taxi a Sabadell.

A l’assemblea, els taxistes hi ha convidat els líders dels partits polítics que han donat suport al reglament metropolità que regula i limita el nombre de llicències VTC, és a dir, tots excepte el PP i Ciutadans, tal i com ha recordat Álvarez.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top