Diners

VI3 creix un 44% en cinc anys gràcies al valor afegit

El gerent de VI3, Pere Cerdà, a l’empresa que està situada al carrer Marquès de Comilla / CEDIDA

VI3, la proveïdora de serveis d’informàtica de Sabadell, preveu facturar 2,3 milions d’euros aquest any, un 7,5% més que l’any passat, i obtenir un marge del 33%. L’empresa ha incrementat la seva facturació un 44% en els últims cinc anys, amb un benefici que ha passat del 24% al 30%. Aquest creixement també s’ha vist reflectit en la plantilla, que s’ha incrementat d’11 a 18 empleats. El gerent de VI3, Pere Cerdà, ha explicat que aquest bon moment és producte de “l’aposta pel valor, que ens ha permès millorar el nostre marge comercial”.

La principal raó d’aquesta evolució és la qualificació de Gold Partner Specialist HP des de l’any 2006. Només sis empreses catalanes tenen aquest reconeixement del fabricant nord-americà. Si més no, HP només atorga el gold partner a les empreses que facturen almenys 700.000 euros en consumibles i 150.000 euros en hardware. VI3 compleix aquests requisits i, a més, compta amb sis tècnics certificats.

L’empresa sabadellenca va fer l’any 2013 una aposta per generar valor i superar la crisi que travessava. Des dels seus dos àmbits comercials, ordinadors (40%) i impressores (60%), es va decidir canviar la filosofia de la companyia. De passar a vendre simplement hardware a oferir un servei afegit als clients. De forma estratègica, l’empresa sabadellenca van involucrar-se amb l’objectiu d’HP de crear un canal potent i professional en el sector de les impressores. “Va ser una de les millors decisions que hem pres”, ha admès Cerdà. El valor diferencial era que, quan la competència remetia al fabricant per reparar i mantenir les impressores, VI3 proporcionava no només els equips d’impressió, sinó també els consumibles, un monitoratge constant del hardware i un servei tècnic certificat per HP. A més, aquesta empresa no només ven les impressores sinó que també dona solucions de gestió documental.

En aquesta línia, VI3 ha tancat recentment un acord amb una companyia italiana amb la qual començaran a treballar a partir de novembre. A través d’aquest pacte, els tècnics de la firma sabadellenca podran monitorar equips d’impressió de forma remota sense posar en risc la seguretat de la xarxa i intervenir-hi sense molestar el client.

Tanmateix, VI3 és una empresa de Sabadell, però és poc coneguda a la ciutat. Precisament, un dels  seus objectius és tenir-hi més presència. Entre els clients de VI3 hi ha qualsevol tipus d’empresa, des d’escorxadors fins a companyies de tecnologia. Tot i això, cada cop més té més serveis per a petites i mitjanes empreses de 15 o 20 treballadors. “Ens sentim més còmodes i ens entenem molt bé amb les Pimes”, ha afegit el gerent de VI3.

L’administració pública

L’objectiu de l’empresa sabadellenca és donar continuïtat al creixement. Ho faran mitjançant l’exploració d’altres mercats com l’administració pública, on fins ara no s’havien introduït. Pel que fa als ordinadors, més enllà de la venda dels ordinadors de marca HP i Lenovo, VI3 s’ha proposat continuar oferint un valor afegit als seus clients en la configuració i la gestió dels equips.

Facturació prevista: 2,3 milions d’euros

Marge de benefici: 33%

Plantilla: 18 empleats

Increment del 2013: 44%

Tècnics certificats:6

Emprenedor amb visió i confiança

Antonio Tomás, de 61 anys, és el fundador de VI3. Actualment viu apartat de la gestió diària de l’empresa. Va crear l’empresa l’any 1994 quan tenia 36 anys, va desenvolupar el seu negoci en les àrees d’IT, informàtica empresarial i solucions d’impressió. La companyia informàtica de Sabadell per a la qual treballava com a venedor va tancar. Aleshores, la ciutat concentrava companyies de referència del sector, que van fer fallida. “Quan em va comentar que volia muntar l’empresa li vaig dir que estava boig”, recorda el gerent de VI3, Pere Cerdà. Era un projecte d’autoocupació i va estar un any decidint de quina manera emprendre. “És un emprenedor, no només va muntar l’empresa sinó que va dir que sí a tots els canvis que implicaven risc”, ha remarcat Cerdà, que ha afegit que “Tomàs ha tingut visió i confiança en el negoci”. Actualment, només cal gestionar les seves decisions per apostar per generar valor.

Comentaris
To Top