Oci i cultura

El Casal Pere Quart acollirà una exposició sobre el grafiter Treze al setembre

El Casal Pere Quart acollirà una exposició sobre el grafiter Treze al setembre

Detall d'un dels graffiti de Treze

Tot i que Treze va traspassar a començaments d’aquest any -després de batallar durant tres anys contra el càncer-, la seva obra continua florint per tot Sabadell. Il·lustrador de formació i grafiter de vocació, el seu art es pot trobar als murs de carrers com el de Pere Sallarès o els de prop de l’estació Sabadell Sud. Durant els seus 31 anys de vida, va desenvolupar un estil -com apunta la fundació Contorno Urbano- “ple d’energia i color, que combina amb lletres d’influència clàssica”.

Quan acabi l’estiu, aquest llegat es podrà experimentar en format exposició al Casal Pere Quart. Del 8 al 28 de setembre, aquest equipament acollirà la mostra El valor de l’efímer. Al darrere hi ha la Zurik, també grafitera i parella de Treze, i ha estat ell qui ha passat la informació a SBD Project, una agrupació dedicada a promoure el graffiti i l’art urbà de la ciutat, amb noms i cognoms que ha fet l’anunci al seu compte d’Instagram:

Treze, la bellesa de la vida

A l’obituari que la firma d’esprais Montana Colors va dedicar al difunt artista al gener, en destacaven el seu traç -semblant al llapis- i la seva paleta de colors. Al text, escrivien:

“Ara és quan podem entendre el missatge de l’obra d’aquest artista de Sabadell. Les seves representacions de rostres femenins i d’animals es poden entendre com una oda a la bellesa inherent a la natura, que es manifesta tant en les cares humanes com del món animal. Per extensió, es tracta d’un homenatge a l’energia estètica del miracle de la vida, quelcom que ell va entendre molt bé, i que el va portar a aprofitar cada segon de la seva fins al seu últim alè.

El seu decés ens omple de tristor, però també és un orgull el fet de poder explicar la seva història i conservar la seva imatge, no només com un artista d’enorme talent, sinó també com un símbol de lluita, positivitat i esperança davant les adversitats més inclements de la vida”.

Comentaris
To Top