Publicitat
Diners

Proximitat i experiència per sortir-se’n amb èxit

Els fundadors de l'empresa: Josep Puig, Xavier Juan Jiménez i Raül Giménez / CEDIDA

L’any 2012 només tenien dues opcions: buscar una altra empresa que els contractés o crear-ne una de nova. Josep Puig, Xavier Juan Jiménez i Raül Giménez es van decidir per la segona opció i van iniciar una aventura empresarial. La multinacional per la qual treballaven va tancar a causa de la crisi i el propietari es va jubilar. D’aquesta manera, a principis del 2013, van crear IDAUT Solutions SLL, una societat formada per un equip amb més de 20 anys d’experiència a donar solucions en identificació automàtica i automatització industrial.

Els tres socis fundadors d’aquesta firma formaven equip comercial dins del departament d’identificació de la multinacional, que tenia seu a Barcelona. “Fins que no va arribar aquell moment mai vam pensar a muntar una empresa”, explica Xavier Juan Jiménez, que ara està convençut que “aleshores era el moment”. Certament, van aprofitar el buit que deixava la companyia que havia tancat i van començar a parlar amb els clients que s’havien quedat sense proveïdors. La majoria d’ells van acceptar continuar amb la nova firma, IDAUT. Els inicis dels emprenedors són difícils i, en aquest cas, els tres socis van haver d’acceptar les condicions que ja tenien els clients amb l’anterior multinacional.

Per això, la manca de finançament va complicar els primers passos. De fet, l’empresa s’havia creat amb la capitalització de l’atur. El primer any, van facturar uns 300.000 euros. Cinc anys i mig després, la facturació s’ha multiplicat per quatre, que assoleix 1,2 milions d’euros, una xifra que es preveu que creixerà aquest any fins als 1,3 milions d’euros.

Pel camí, els tres socis han treballat des de casa i en un petit local situat a Barberà del Vallès fins que van trobar un espai al Centre d’Empreses Industrials (CEI) Can Roqueta.

Inversió inicial: Capitalització de l’atur

Facturació inicial: 300.000 euros

Facturació 2017: 1,2 milions d’euros

Facturació prevista: 1,3 milions d’euros

Socis: 3

El valor diferencial

IDAUT implanta solucions basades en les últimes tecnologies i aplicacions de software a mida en els sistemes de gestió i producció dels clients. Per aconseguir-ho, compta amb la col·laboració dels principals fabricants del sector com Zebra, Datalogic i Honeywell. Pel que fa a la identificació automàtica, integren impressores d’etiquetes i lectors. En l’àmbit de l’automatització, les seves solucions estan enfocades a millorar els processos productius amb productes com marcació làser, instal·lacions wi-fi, terminals mòbils de captura de dades i aplicacions de software a mida, com càmeres fixes que processen la imatge per al control de qualitat en l’automatització industrial.

La proximitat és el seu valor diferencial. “Ens impliquem en la seva problemàtica”, afirma Jiménez, que afegeix que “com que som una empresa petita, ens podem permetre tenir aquest tracte directe amb el client”. Una altra clau del seu èxit és la combinació de les dues àrees: identificació automàtica i automatització industrial. Tampoc es pot menystenir la seva experiència i coneixement del sector. Els seus clients principalment són grans empreses multinacionals. Un terç d’elles són de Catalunya i la resta, del País Valencià, Aragó i Madrid.

Xavier Juan Jiménez Soci d’IDAUT Solutions

“Ets autònom per decidir”

1. Recomanaria emprendre un negoci?
Sí, és tota una aventura. Té coses bones i coses dolentes.

2. Quines són les dolentes?
Tens més patiments. Quan estàs en una empresa com a treballador et preocupes només de treballar i que et paguin. Aquí t’has de preo- cupar de la teva feina i de la gestió i burocràcia.

3. Amb quines dificultats s’ha trobat?
La primera bàsica és el tema del finançament. Per molt que et coneguin en l’àmbit personal tots els proveïdors al final el que compta és el CIF de l’empresa i no apareix enlloc. Tot s’ha de pagar al comptat.

4. Què ha sacrificat per l’empresa?
Hem sacrificat moltes hores abans i ara. Però també hi ha coses bones.

5. Com quines?
Ets autònom a l’hora de decidir què vols fer. Serà una bona decisió o no, però la prens tu.

Publicitat
Comentaris
To Top