Publicitat
Diners

La Fira de Sabadell rep 76.240 visitants en un any

Unes 9.000 persones van visitar la Fira en la clàssica cita anual amb els clicks al maig / CEDIDA

La Fira de Sabadell ha esdevingut un referent de l’activitat econòmica a Sabadell. El recinte de 4.000 metres quadrats, que va obrir les seves portes l’any 2007 després de ser restaurada una antiga fàbrica, va acollir durant el 2017 set fires, sis congressos i jornades, a més de 61 actes i activitats diferents. En total, 76.240 persones van passar per aquest espai, un xifra que suposa un increment d’un 1,4% respecte al 2016.

Una altra dada que posa de manifest la importància d’aquest equipament és el seu ús. El recinte va estar ocupat amb diferents esdeveniments 183 dies durant l’any. Aquesta xifra suposa un augment d’un 60,5% respecte a l’any anterior. I el que és més important segons els seus responsables, 269 empreses van participar en els actes que s’hi van organitzar el 2017.

“La fira és un actiu importantíssim per a la promoció de les activitats econòmiques de la ciutat”, assenyala l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, que afegeix que aquest recinte també encabeix activitats culturals. Per tant, “és un referent de promoció econòmica, turística, cultural i ara també esportiva”, apunta Serracant, que considera que l’espai té un abast comarcal.

Vehicles, clicks i bastoners

El ritme de creixement s’ha mantingut durant aquest any. Malgrat que encara no hi ha un balanç oficial de visitants, el nombre de fires i activitats ha continuat en línia ascendent. El febrer, en aquest recinte s’hi va celebrar la Trobada Nacional Intercastellera i el sopar de Sabadell Sardanista. Al març s’hi va organitzar la II Fira de l’FP-Sabadell Orienta. Un dels esdeveniments amb més tradició i que més negoci mou és la Fira del Vehicle d’Ocasió, que es va celebrar al març. La potència econòmica de la ciutat en el sector de venda de vehicles va quedar palesa també a la Fira Professional de l’Automoció Autoprosaló, que va tenir lloc a l’abril. També va ser un èxit, un any més, l’exposició A Sabadell Som Clicks, que va reunir més de 9.000 persones al recinte firal el primer cap de setmana de maig en la mostra més gran d’Europa d’aquesta temàtica. Al maig també hi va haver la Trobada de Bastoners –per culpa de la pluja–, que va aplegar 1.800 persones a la Fira. L’última activitat va ser la Mostra de Corals de la Gent Gran, que també es va organitzar al maig.

Durant els propers mesos, la Fira de Sabadell intensificarà les seves activitats amb esdeveniments que seran multitudinaris. El 22 i 23 de setembre el món del joc de taula serà el protagonista.

22 i 23 de setembre. La fira Jokos obriràla temporada de tardor-hivern d’esdeveniments al recinte firal amb la trobada per als aficionats als jocs de taula

Per als amants dels jocs de taula

Jokos es presenta a Sabadell com a punt de trobada per a jugadors de totes les edats i de tots els nivells. Serà un lloc on les empreses expositores mostraran, explicaran i convidaran tots els visitants a jugar.

Els aficionats dels treballs manuals tindran el seu espai amb DIYversió el 5, 6 i 7 d’octubre. La Fira Nuvis Vallès, el 20 i 21 d’octubres, serà l’espai que se celebra des de fa 23 anys per a les persones que volen casar-se. I, finalment, com que falten projectes que encara estan en fase de concreció, Exponadó tancarà la temporada 2018 de fires al novembre.

10.000 euros per una fira

Les tarifes per llogar el recinte firal de Sabadell s’adapten a les necessitats de les entitats organitzadores. Si només es necessita la nau central, el preu és de 2.650 euros una jornada. Si amb la meitat de la nau ja és suficient, la tarifa és de 1.855 euros. També es pot llogar l’espai mitja jornada pagant 1.590 euros. No obstant això, durant aquest 2018 també hi tarifes especials que inclouen el lloguer de l’espai, el muntatge i el desmuntatge. En el cas d’una fira habitual, de tres dies de duració, tres dies de muntatge i un altre dia de desmuntatge, el preu és de 10.000 euros. La tarifa es redueix fins als 9.000 euros si s’elimina un dia de muntatge. En cas que només es facin dos dies de fira, caldrà pagar 7.500 euros. Aquestes tarifes compten amb un 5% de bonificació en cas de ser associacions i entitats locals o que es considerin d’interès específic.

Publicitat
Comentaris
To Top