Publicitat
Ciutat

La meitat dels contractes de juliol s’acaben a l’estiu

La contractació femenina s’ha incrementat aquest juliol, tot i que acostuma a ser temporal / CEDIDA

6.565 contractes laborals. Durant el juliol passat es van formalitzar a Sabadell un 22% més de contractes que al juny i un 2,4% més respecte al mateix mes del 2017. D’aquestes dades de l’Observatori de l’Economia Local, però, es desprenen altres xifres menys favorables. El 52% dels contractes que es van firmar el juliol eren d’entre un i tres mesos de durada. Per tant, 3.424 sabadellencs que van començar a treballar al juliol deixaran de fer-ho coincidint amb la fi de l’estiu, al setembre.

Els contractes de menys d’un mes han augmentat un 3,72% durant el juliol. Per contra, els contractes indefinits també han experimentat un increment del 6,2%. Malgrat això, només representen un 11,44% del total. El secretari general de CCOO al Vallès Occidental, Enrique Rodríguez, ha destacat que amb aquestes dades “es fa palès un cop més la precarietat del mercat laboral”. Els números donen la raó a aquesta afirmació: les ocupacions elementals són les que registren més contractes (2.433). També destaca l’increment d’un 11,5% de treballadors de la restauració, personals i venedors. Però encara és més rellevant que s’han firmat un 243% més de contractes per a persones sense estudis.

Segons l’Observatori de l’Economia Local, el pes de la contractació temporal a Sabadell se situa per sobre del presentat pel total provincial, en concret, 1,2 punts percentuals. En aquest sentit, a Terrassa, Barcelona, Vic, Sant Feliu de Llobregat o Moià, hi ha menys contractació temporal que a Sabadell. Això sí, la cocapital vallesana està a nivells similars a Mataró, Manresa o Vilafranca. Si es té en compte l’evolució interanual també.

Més contractes per a dones i joves

Un altre indicador que demostra la precarietat del mercat de treball durant l’estiu és l’increment de la contractació de dones i joves. En aquest sentit, s’han formalitzat un 7,5% més de contractes adreçats a dones. Pel que fa als joves menors de 24 anys, l’increment de la contractació ha estat del 22,6%

Rodríguez ha insistit que joves i dones són els col·lectius més sensibles per patir aquesta precarietat. Per això, ha demanat “derogar a la reforma laboral que des de l’any 2012 ens ha fet tant mal”.

Publicitat
Comentaris
To Top