Ciutat

Endesa retira 13 km de línia aèria per millorar l’impacte visual a la comarca

En total s’han eliminat a Sabadell 1.196 metres de 8 torres

Una excavadora durant les obres d'Endesa / cedida

Endesa ha finalitzat recentment els treballs de retirada de la línia elèctrica de doble circuit de mitjana tensió, de més de 13 quilòmetres de longitud i 77 torres i altres els elements elèctrics, que transcorria pels municipis de Rubí, Sant Quirze del Vallès, Sabadell i Terrassa, al Vallès Occidental. L’objectiu de l’actuació és millorar la qualitat ambiental i paisatgística, que s’ha pogut efectuar gràcies a l’actual configuració de la xarxa elèctrica de la comarca vallesana.

Els treballs han consistit a retirar, de manera esglaonada, seguint uns criteris d’accessibilitat, tots els elements que componien la línia elèctrica de doble circuit que connectava la subestació de Rubí i la de Palau. En concret, els treballs es van iniciar amb la retirada de les torres i cables més accessibles dels municipis de Rubí i Sant Quirze del Vallès.

Més gradualment s’han eliminat, fins a completar els treballs, la totalitat de les seves infraestructures de Terrassa i Sabadell, on s’han retirat els cables d’un dels circuits. En aquestes dues ciutats, en concret, la línia creuava alguns trams ferrovis, diferents carreteres i, fins i tot una depuradora, entre d’altes.

En total s’han eliminat a Rubí 4.820 metres de cablejat i 48 torres; a Sant Quirze del Vallès, 4.145 metres i 29 torres; a Sabadell, 1.196 metres de 8 torres; i a Terrassa, 2.911 metres de 20 torres. 

Comentaris
To Top