Ciutat

Què ens diu la roba dels nostres polítics?

Ens preguntem: què significa el vestuari dels nostres polítics?

Per Aleix Pujadas i Guillermo Altarriba

Existeix un “uniforme polític”? Una ullada al parlament -a qualsevol- ens deixa clar que no: avui els polítics venen en totes les formes i colors, i no és casualitat. Per a la coach i experta en imatge personal Marta Barnils, “la imatge és comunicació: el polític ha de saber que és fonamental alinear els seus gestos, comportament, mirada, tò de veu i aparença física amb el seu discurs”, sigui el que sigui. Part molt important d’aquesta imatge és la indumentària.

Amb corbata o sense? Amb camisa o samarreta? Amb mocasins o amb espardenyes? “La indumentària -continua Barnils- és comunicació no verbal, i reforça la marca del polític, ajudant a transmetre credibilitat, transparència i confiança”. La moda, doncs, és una poderosa eina de comunicació política… també a l’Ajuntament de la nostra ciutat.

L’entrada de nous partits el 2015 va sacsejar les polítiques i les maneres de fer a l’Ajuntament. Les americanes van començar a quedar-se als armaris, les corbates van ser enterrades i les samarretes van prendre protagonisme. Per això, conscients que la imatge que transmeten els polítics parla de com volen ser percebuts pels ciutadans, ens preguntem què significa el vestuari dels nostres regidors.

  • Per a aquesta tasca d’anàlisi, hem consultat a dos experts: el Pau Canaletaassessor en comunicació estratègica de governs i institucions públiques, i la Montse Guals, assessora d’imatge personal i sòcia fundadora de Quémepongo.
Comentaris
To Top