Oci i cultura

El decàleg per gaudir d’un bon Correbars

Any rere any la festa suma adeptes recorrent els carrers de la ciutat amb música i disfresses

Diversos organitzadors disfressats de pirates / Jannes Jacobs

El Correbars de Sabadell ja fa anys que s’ha convertit en una de les festes enfocada als joves més multitudinària fora dels grans escenaris de concerts. Any rere any, els últims a les mans de l’agrupació Destil·lats per la Festa, suma adeptes recorrent els carrers de la ciutat amb música i disfresses. El Correbars de Sabadell, a diferència d’altres models que es fan en altres ciutats o pobles, és lliure i s’hi pot sumar tothom que ho vulgui.

Per als més despistats, o aquells que són nous en aquest àmbit i que volen acostar-s’hi aquest dissabte de Festa Major, el Correbars consisteix a seguir un recorregut mentre es fan diverses parades en alguns locals on es poden comprar cerveses o altres begudes. Tot això enmig d’un gran grup de gent disfressada que segueix una comparsa amb música per animar l’ambient.

Però aquells que no s’han endinsat mai en aquesta festa que no pateixin, que aquí tenim alguns consells per gaudir al màxim del Correbars:

1. Disfressar-se

Al Correbars de Sabadell la temàtica és un dels punts importants de la festa. A banda dels organitzadors, molta altra gent que hi participa ho fa disfressada. Així es crea més ambient de Festa Major! A més, també cal aprendre’s l’himne de la festa per acompanyar:

2. Portar un got

Tot i que sempre es pot comprar allà, un got és bàsic per participar en la festa.

3. Calçat còmode

Cal tenir en compte que és un recorregut llarg i que dura diverses hores i, per tant, és recomanable portar calçat còmode per no abandonar abans del previst.

4. Piles carregades

Lligat amb el punt anterior, el recorregut és llarg! Hi ha molta festa, molta música i molt bon ambient, però això fa que l’energia se’ns pugui acabar abans d’hora. Per tant, és recomanable tenir-ho en compte i descansar fins al moment del Correbars.

5. Mòbil carregat

Tots tenim algun amic que es perd durant la Festa Major o qualsevol altre esdeveniment amb més de vint persones. Per això cal portar el mòbil carregat i amb el volum alt per a quan ens separem del grup d’amics. O quan ho fa un amic, clar. Sempre és un amic.

6. No embrutar l’entorn

En el Correbars es passa per diversos carrers transitats i alguns parcs i zones verdes. Cal no oblidar que estem al carrer i que, per tant, l’espai s’ha de mantenir net per a la resta de la gent. A més, no hem de portar vidres a sobre, ja que en cas que es trenqui, qualsevol es pot fer mal.

7. Portar efectiu

Com en moltes festes majors, els organitzadors no cobren amb targeta i no cal endur-nos un disgust si en l’últim moment no ens podem prendre la cervesa que tant desitjàvem.

8. Moderar el beure

En dies com el del Correbars tots estem molt contents que sigui Festa Major. Però cal ser conscients que la festa dura moltes hores i que no cal excedir-se a beure alcohol. També cal recordar que és important hidratar-se amb aigua si fa calor.

9. Planificar amb antelació

Cal planificar lleugerament la tarda. Saber on i quan se soparà per evitar que sigui massa tard quan de cop arribi la gana, estigui tot tancat o ja no et quedi efectiu per al menjar, perquè arribes massa tard a un sopar.

10 Arribar al final

L’objectiu del Correbars és arribar al final. No és un esprint, sinó una prova de resistència! Per tant, cal guardar forces i estar disposat a arribar al setè bar amb tota la tripulació pirata!

Comentaris
To Top