Publicitat
Diners

Prova pilot per acompanyar joves a crear una cooperativa

El cartell de l'experiència pilot / CEDIDA

Tens entre 16 i 18 anys i has pensat posar en marxa una cooperativa? L’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona posaran en marxa aquesta tardor una prova pilot per acompanyar els joves per a dissenyar, posar en marxa i gestionar de manera vivencial una cooperativa de treball.

Per participar-hi no cal disposar de cap projecte pensat prèviament, sinó que, juntament amb altres joves, i d’acord amb els interessos que es detectin en el grup, es farà un acompanyament per dissenyar i gestionar una cooperativa, socialment i ambientalment sostenible

Les persones interessades a participar-hi poden assistir a qualsevol de les dues sessions informatives organitzades el 20 i el 25 de setembre, a les 18.30 h, a l’Oficina Jove de Sabadell (c. de Blasco de Garay, 19). L’experiència es desenvoluparà els dimarts i dijous d’octubre a desembre de 17 a 20 h. Per participar en el Programa es rebrà un certificat de la formació de voluntariat realitzada i una retribució en concepte de dietes i transport.

La iniciativa, la promouen l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Main, l’Associació Juvenil Esquitx, el Teler Cooperatiu (Xarxa d’Economia Solidària local), l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental i la cooperativa L’Esberla.

El regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, ha assenyalat que “ara també els joves poden testejar què és posar en marxa una cooperativa i reforçar valors com la innovació, la responsabilitat social, l’autonomia personal o el treball en equip”. Segons la regidora de Joventut, Míriam Ferràndiz, “aquesta prova pilot esdevé una gran oportunitat per enfortir el treball transversal entre els diferents agents socials de la ciutat i els i les joves per promoure així activitats econòmiques alternatives”.

Publicitat
Comentaris
To Top