Diners

Neix a Sabadell la primera plataforma de Blockchain per a franquícies

El president de Nostrum, Quirze Salomó, durant la presentació de la nova plataforma / ACN

El president de Nostrum, Quirze Salomó, ha presentat CryptoFranchise, una plataforma pionera a Catalunya que utilitza el servei de Blockchain en el sector del retail i les franquícies. El projecte, amb escalabilitat a nivell internacional, pretén “adaptar els negocis tradicionals a les noves tecnologies”. Segons Salomó, també CEO de CrypthoFranchise, es tracta d’un “ecosistema on es desenvolupa una capa tecnològica que vol solucionar les problemàtiques creades per l’arribada del negoci online”.

La primera empresa catalana en aplicar la tecnologia de les criptomonedes serà Nostrum, que instaurarà el servei “en les properes setmanes”. El president, a més, ha afegit que la voluntat és “digitalitzar el consumidor” i “potenciar que l’experiència híbrida offline-online es torni real”. La iniciativa pretén arribar a les 100 empreses amb moneda virtual integrades a CryptoFranchise en els propers 5 anys.

CryptoFranchise, tal com ha explicat Salomó -el seu CEO-, oferirà a qualsevol client de retail la possibilitat de tenir integrat ràpidament, en un servei anomenat ‘plug-and-play’, un ‘token’ digital (el nom que rep la moneda virtual), per així “impulsar la modernització i expansió d’aquesta indústria”.

Per Salomó, a més, aquesta tecnologia “canvia la relació entre franquiciat i franquiciador i comparteix més fàcilment l’èxit del segon amb el primer”. Les marques de retail que ho desitgin podran accedir a CryptoFranchise i potenciar el creixement dels seus ‘tokens’ a través d’iCOs, és a dir, cada marca disposarà de la seva pròpia moneda digital que podran “vendre al públic i així finançar-ne l’expansió”.

La societat CryptoFranchise, establerta a Estònia per “l’alt nivell d’aplicació de la tecnologia”, serà l’inversor principal a l’ICO de Nostrum. L’empresa catalana, en aquesta línia, segueix els passos de grans empreses franquiciades que han començat a fer les gestions per implementar el sistema de blockchain als seus negocis, com McDonalds o Starbucks.

Salomó ha destacat que tot i tenir una oficina a Sabadell amb 5 treballadors presencials, CryptoFranchise té associats en “diversos punts del món” amb la intenció d'”internacionalitzar l’empresa”.

Comentaris
To Top