Ciutat

L’Eix Macià vibra al ritme de Ramon Mirabet

El primer concert de l’artista a Sabadell encèn el públic

Ramon Mirabet, durant el concert d'aquest dissabte 8 de setembre, a l'Eix Macià de Sabadell / ÓSCAR ESPINOSA

Una ombra emergeix entre el fum. El públic xiula. Ramón Mirabet s’apropa al micròfon, i amb la seva veu lleugerament trencada canta la primera cançó. És la primera vegada que l’artista de Sant Feliu de Llobregat canta a Sabadell. I la gent ho agraeix. “Bona Festa Major!”, crida entre xiscles dels sabadellencs que s’apleguen a l’Eix Macià en aquest segon dia de festa. El passeig, amb les barraques a banda i banda i la fira al fons, és ple de gent.

Mirabet va donar-se a conèixer el 2010 gràcies al programa francès de televisió ‘La Nouvelle Star’, després de passar una època fent música al carrer. Tot hi l’èxit al país gal, no es va fer famós a l’estat fins el 2013, aproximadament, amb el disc ‘Happy Days’. Inspirat per bandes com The Police o Chicago, i amb grans nocions de jazz, el català assoleix el seu primer gran hit amb el tema ‘Those Little Things’, banda sonora de l’anunci d’estiu d’Estrella Damm de l’any 2016 i una de les cançons més celebrades a l’Eix Macià.

Sabadell, darrera parada?

El públic, de totes les edats, balandreja al ritme del so de Ramon Mirabet. Trombó, baix, contrabaix, piano, bateria, guitarra i la veu del mateix artista marquen el pas als congregats al concert. “Li tinc molt de carinyo a aquesta ciutat”, diu Mirabet en una pausa, “espero que no sigui l’última vegada que hi canto!”. El públic aplaudeix, i tot apunta a que serà així; encara que el cantant ja ha avisat que aquest concert de Sabadell i el que farà a l’octubre a Sant Cugat seran els últims que farà durant un bon temps.

Com si el moment del comiat momentani no haguès d’arribar, Mirabet i el seu públic canten alhora els seus millors temes:’ ‘Home is where the heart is’, ‘Midsummer night’, ‘Magic’, o la seva versió de ‘Sinnerman’, la famosa cançó espiritual afroamericana popularitzada per Nina Simone. “Estic tocant sense escoltar-me”, explica Mirabet al públic després de treure’s l’auricular, “però no em cal si esteu així d’entregats. És una sensació de p*** mare!”.

Comentaris
To Top