Ciutat

Sevillanes, jotes murcianes i un mos d’Aragó

Noies ballant danses andaluses / LLUÍS FRANCO

Les sevillanes i el flamenc van captivar al centenar i mig de persones de la plaça del Vallès mentre els palmeros marcaven el ritme. Les danses andaluses van tornar a la Festa Major un nou any, “des de fa ja molt de temps que hi son presents”, va recordar el president de l’Associació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros, Joaquín Lesmes.

A la plaça, plena de gom a gom, es va poder gaudir d’una actuació del cor rociero de l’entitat andalusa i d’una actuació conjunta de sevillanes amb la cançó ‘A la puerta de Toledo’. També van actuar per grups amb diferents coreografies andaluses. No va faltar un homenatge a la dona cordovesa, en honor a l’entitat organitzadora, d’origen cordovès.

Lesmes va aprofitar per agraïr l’acollida que ha tingut l’associació andalusa a la ciutat i ha recordat que “tot i venir de diferents punts d’Espanya, som tots una pinya”. Va recordar també que “la festa de Sabadell implica el fi d’una temporada i l’inici d’una altra de nova”.

Al concloure la festa andalusa, el centre regional de Murcia de Sabadell va tenir el seu espai per donar a conèixer la seva cultura. El grup va cantar unes jotes típiques de la regió.

Jotes aragoneses

A Sabadell hi ha també un gran número d’aragonesos. Així ho ha recordat el president del centre aragonès de Sabadell, que ha incidit en la idea de “portar la cultura aragonesa a Sabadell” mitjançant actuacions com aquesta.

Els cantants han començat amb una jota aragonesa típica i a continuació Laura Ortega i Juan José Muñoz han cantat individualment una jota i després han actuat en un duo. Les seves veus han emocionat el públic, que aplaudia estrepitosament després de les intervencions.

Els artistes han aprofitat per dedicar-li l’actuació a la seva professora de cant, Laura Santvicenç.

El ball també ha estat present: l’Óscar, la Sonia, la Samanta, l’Alex, la Meri i el José han representat ‘La Jota de Aguas’.

Comentaris
To Top