Ciutat

L'envelat balla al ritme del Swing

Una parella ballant Swing a l'envelat / Victòria Rovira

L’envelat del passeig de la Plaça Major ha gaudit de la ballada popular de Swing. Desenes d’amants d’aquest gènere han mogut la cintura durant una hora. Aquest esdeveniment ha estat organitzat per l’agrupació local Swingcopats, una escola  que des de fa uns anys ensenya aquest ball a la gent,  i ofereix ballades en festes de la ciutat.

Aquest gènere va néixer a la dècada de 1920 als Estats Units, i es va expandir ràpidament per altres indrets. És un ball ràpid que generalment es balla en parella, i des de fa uns anys ha tingut un nou renaixement amb agrupacions com Swingcopats. “Actualment el swing està creixent molt a la ciutat”, ha dit Anna Portell, membre d’aquesta agrupació, que compta amb uns 400 ballarins.

El swing no és només un ball, per a la gran majoria de les persones que el practiquen és una forma de relacionar-se amb altres persones, tal i com ha explicat Sara Toro, que és educadora social i des de fa uns anys pràctica aquest ball. “És una música molt alegre i enganxa”, ha dit Toro.

Swing per tots

Toro no només balla swing per oci, dins de la seva feina com a educadora social ha fet projectes d’inclusió a través d’aquest ball. Fa un temps va donar classes de Swing amb un grup de persones amb problemes de salut mental, i avui ha preparat una coreografia amb un grup de treballadors de CIPO, una organització que treballa amb persones discapacitades.

“El swing és una eina d’inclusió social i qualsevol que vulgui pot fer-ho”, ha assegurat Sara Toro. I efectivament, a l’envelat s’ha gaudit d’una coreografia de la que han participat tots els assistents.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top