Diners

Robotics creixerà un 25% amb la gestió del temps

A l’esquerra, el director general de Robotics, David Arderiu; i a la dreta, el director comercial, Josep Velasco / ÓSCAR ESPINOSA

La gent motivada treballa millor. Amb aquesta filosofia, Robotics, una empresa de software independent de Sabadell, preveu tancar aquest any amb una facturació de 3,5 milions d’euros gràcies al disseny de solucions per a la gestió del temps i control d’accés per a empreses i administracions. Aquesta xifra suposarà un creixement d’un 25% respecte a l’any passat. Aquesta companyia, fundada l’any 1983 a Sabadell, i que actualment té la seva seu principal a la Torre Millenium, compta amb més de 3.000 clients de més 125 sectors diferents i els seus serveis són utilitzats per més de 250.000 empleats.

Fa molts anys a les empreses s’havia de fitxar, picant un cartró en una màquina on quedava enregistrada l’hora d’arribada i la de sortida. Robotics va trencar amb el concepte del control horari i va apostar a contracorrent per la flexibilitat horària. Implementant un software amb la marca Visual Time, cap empleat es queda mirant la finestra esperant que sigui l’hora de marxar ni s’ha d’esperar a veure seu el cap sortint de l’oficina abans de fer-ho ell. La solució de Robotics empodera els treballadors que poden triar l’horari, gestionar torns, vacances i baixes, entre d’altres. A través de la intel·ligència artificial, el programa analitza costos, valora l’eficiència i el rendiment de cada persona dins de l’organització. D’aquesta manera, és el software qui pren les decisions i només avisa els responsables de Recursos Humans si s’està incomplint el conveni.

“Una empresa que tingui la nostra solució té els treballadors més contents perquè tenen més llibertat”, afirmat David Arderiu, director general de Robotics des del 2004, que afegeix que “les empreses poden diferenciar-se de la competència i atreure més talent”. Això és ideal per captar els anomenats millennials, que tenen com a prioritat disposar d’un bon horari per fer les seves activitats.

A través de Cloud

Des de l’any 2014, el software de l’empresa sabadellenca es pot obtenir a través de Cloud-Saas (software com a serveis). Amb aquest sistema, el client disposa d’una subscripció i té el servei disponible a la pàgina web. “La nostra guerra és que aquest web funcioni 24 hores els 365 dies de l’any”, admet Arderiu. En tot cas, fa dos anys aquesta modalitat no superava el 30% de la base instal·lada en clients. Actualment, està per sobre del 60%. Precisament, l’aposta pel Cloud facilitarà la presència de Robotics a l’estranger. Si més no, la internacionalització és l’assignatura pendent de l’empresa sabadellenca. Ara, està fent prospeccions a diferents països, especialment a Amèrica Llatina. “Ens estem posant les piles”, indica el director general de Robotics, que assegura que “en l’àmbit internacional no hi ha cap solució que sigui tan bona com la nostra”.

Una altra de les novetats de Robotics, que es va presentar al març, és el Visual Time AI Schedullin, un software que permet una planificació intel·ligent a base de la demanda i amb una col·laboració entre Recursos Humans i Producció. L’empresa ha invertit un milió d’euros a l’any en I+D per a aquest programa.

Uns profetes sense terra

Els clients de Robotics són des de Pimes fins a grans companyies multinacionals que han apostat per la gestió del temps com Iberdrola, L’Oreal, Argal, FC Barcelona, Adidas, Fluidra, Bosch, DHL, i Bacardí, entre d’altres. El software de l’empresa sabadellenca també està implantat en administracions com la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Palamós i l’Ajuntament de Terrassa. Curiosament, el seu èxit no ha estat reconegut ala seva ciutat. Robotics no va guanyar el concurs per la implantació d’una solució de gestió del temps a l’Ajuntament de Sabadell que es va obrir durant el mandat de l’exalcalde Manuel Bustos. “Em sap greu”, reconeix el director general de l’empresa sabadellenca, David Arderiu. A banda de Sabadell, l’empresa disposa de delegacions a Madrid i València, amb una plantilla total d’uns 60 empleats. Una desena de persones d’I+D que renoven les versions cada tres setmanes.

Comentaris
To Top