Sabadell estrena l'Oficina d'Atenció a l'Empresa per enfortir el teixit econòmic local

El nou espai ofereix assessorament i serveis gratuïts a empreses i emprenedors per fomentar la creació d’activitat i ocupació

Publicat el 18 de juliol de 2025 a les 12:34
Actualitzat el 18 de juliol de 2025 a les 14:00

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa una nova Oficina d’Atenció a l’Empresa amb l’objectiu de reforçar el suport al teixit empresarial i fomentar la creació d’ocupació. El nou espai, situat al número 6 de la plaça de la Sardana, substitueix les anteriors instal·lacions del Vapor Llonch i amplia els serveis disponibles per a empreses i persones emprenedores. El trasllat ha suposat una inversió de 572.000 euros i representa un pas endavant en l’estratègia municipal per afavorir l’activitat econòmica.

La nova oficina ofereix serveis d’assessorament empresarial en aspectes vinculats al pla de negoci, formació empresarial, creixement i acceleració del negoci, innovació empresarial, informació de subvencions, fins l’acompanyament a noves implantacions o traspassos i tramitació gratuïta de constitució d’empreses com a Punt d’Atenció a l’Emprenedoria (PAE) autoritzat pel Ministeri d’Indústria i Turisme.

Aquest nou emplaçament vol marcar un pas important cap a la millora de l’atenció a les empreses i a les persones de la ciutat, en línia amb el compromís municipal amb la promoció econòmica local i la proximitat als serveis. “Aquesta nova oficina és un pas més en el compromís de Sabadell amb les empreses, per generar activitat econòmica i llocs de treball”, destaca l'alcaldessa Marta Farrés.

Durant l’any 2024, l’Oficina van atendre 1.539 persones, 765 van rebre algun tipus d’assistència tècnica i es va donar suport a la constitució de 103 noves empreses. Entre els anys 2023 i 2024 la xifra d’atencions a empresa va sumar 3.216.

La nova ubicació pot afavorir també que projectes de ciutat vinculats amb el desenvolupament de zones industrials de nova generació com el Parc industrial del Ripoll, es puguin gestionar més fàcilment i sigui més fàcil vincular els diferents agents a aquest imaginari de xarxa entre universitat-empresa-territori.

Per aquest motiu també s’ha traslladat al mateix espai el Servei de Comerç i Consum, encarregada de fomentar el comerç de proximitat, gestionar els mercats municipals i ambulants, , i garantir els drets de la ciutadania en matèria de consum. L’objectiu és treballar per un comerç local fort, sostenible i de qualitat, i per la protecció efectiva dels drets de les persones consumidores.