Ciutat

Crònica d’una passejada en bicicleta elèctrica

Ricky Pallàs, representant del BACC a l'estand fixe de Plaça Major assessorant uns usuaris / LLUÍS FRANCO

En el marc de les activitats programades per la setmana de la mobilitat sostenible i segura, l’Ajuntament ha donat pistonada d’inici a la iniciativa europea amb la promoció de la bicicleta elèctrica, un mètode de transport alternatiu i sostenible. Des de Diari de Sabadell hem decidit conèixer-ho en primera persona i explicar-vos-ho.

Aparentment, és una bicicleta convencional però amb una gran diferència: l’assistència elèctrica. És el producte que neix de la barreja de la moto i la bicicleta, i s’adapta totalment a les necessitats de cada usuari. En el meu cas, era el primer cop que pujava sobre aquesta tipologia de bicicleta. Acostumada a la mountain bike, pujar a una elèctrica m’ha semblat tot un luxe: còmoda, ràpida i segura.

Sense gens d’esforç – tot i seleccionar la mínima assistència possible- m’he mogut pel passeig de la Plaça Major i m’he endinsat pels carrerons del centre: passeig Manresa, Les Valls, Sant Jaume, Sant Cugat… fins tornar a la plaça de Sant Roc. Tot en un recorregut de 15 minuts, el màxim que permet aquesta activitat. Amb una lleugera peladejada, l’ajuda elèctrica ja es feia evident tot i que es podia augmentar el nivell d’assistència segons les preferències.

Moure’s per la ciutat amb assistència elèctrica és còmode, tot i que cal ser prudent, especialment si hi ha molts vianants passejant. El dispositiu té una autonomia d’entre 30km i 50km i podria assolir una velocitat de 80km/h, tot i que el màxim legal permès és de 25km/h.

Ricky Pallàs, representant del Bicicleta Club de Catalunya (BACC) a l’estand fix del passeig de la Plaça Major, explica que “és molt recomanable per persones d’edat que no poden fer un gran esforç físic”. Així ho ha corroborat un usuari habitual de bicicleta elèctrica, en Joan, de 74 anys, que ha explicat que té una malaltia respiratòria i només pot moure’s amb bicicleta elèctrica o cotxe.

La Maria Cristina, una dona jubilada, utilitza habitualment la seva bicicleta elèctrica per moure’s per la ciutat i fer les compres del dia. “L’agafo pràcticament cada dia i, en el meu cistell, hi col·loco les bosses”. La veïna considera que és “el més còmode que he provat” i reconeix que, “tot i ser una mica maldestre”, mai ha caigut.

Durant tota la setmana, d’11.30 a 13.30 del matí i de 17.00 a 20.00 de la tarda, els veïns que ho vulguin podran conèixer de primera mà les bicicletes elèctriques a l’estand fix del passeig de la Plaça Major i a l’estand itinerant que anirà voltant per la ciutat.

Comentaris
To Top