Vallès

Apareix trencada la placa de la nova Plaça U d’Octubre de Sant Cugat

Poc temps ha durat la placa de la recentment inaugurada Plaça U d’Octubre a Sant Cugat del Vallès. Quan no havien passat ni 48 hores des que el president de la Generalitat, Quim Torra, havia inaugurat el canvi de nom de la plaça, un acte vandàlic destrossava la placa que lluïa des del dilluns al matí.

Encara que l’estrena oficial va ser el diumenge en un acte que va aplegar més de dos mil persones, la placa no es va col·locar a la plaça fins aquest dilluns. De fet durant la jornada del dilluns va haver-hi cert rebombori arran d’una piulada de la mateixa alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que denunciava el robatori de la placa a través del Twitter. Més tard va rectificar i va admetre que la imatge que circulava per les xarxes era anterior a la col·locació de la placa i que tot plegat havia estat un error.

No obstant, poques hores després la placa acabaria sent víctima d’una bretolada. L’Ajuntament de Sant Cugat ja ha anunciat que presentarà una denúncia davant els Mossos per identificar als autors d’aquest acte vandàlic.

El canvi de nom de la plaça del Rei per la d’U d’octubre es va decidir en el ple municipal del passat mes de maig, a petició de diferents col·lectius ciutadans. Anteriorment un grup de veïns del municipi ja va rebatejar la plaça de forma espontània penjant un placa que més tard van retirar membres de Plataforma per Tabarnia.

Comentaris
To Top