Oci i cultura

L’Estruch inicia temporada amb una programació artística diversa

Mawu, una coreografia que fusiona dansa urbana, africana i contemporània / cedida

Avui comença la programació de tardor-hivern a la fàbrica de creació de Sabadell, L’Estruch, on hi treballarà un total de 34 col·lectius artístics de disciplines diverses: 10 de circ, 16 de dansa, 4 d’arts visuals i 4 d’arts digitals. A més dels artistes catalans i estatals, hi participarà una companyia grega de dansa o dos professionals de circ de Colòmbia, del Colectivo Escénico Transeúnte.

Circ a La Vela i al teatre

El circ continuarà la visió femenina de la mà de la companyia Trimera, que mostrarà IKKAT el 26 d’octubre, un espectacle inspirat en les dones treballadores de fàbriques tèxtils. També el 10 de novembre la companyia Grop desplegarà verticals, contorsionisme i dansa aèria. D’altra banda, ‘Myres’, inspirat en unes figures mitològiques, ens pregunta si l’ésser humà pot triar el seu destí. I l’1 de desembre Andreu Casadellà presenta Furtiva, una peça en la qual combina diverses disciplines amb el trapezi Washington.

La programació de circ es complementa, d’una banda, amb el taller Circ en Família i el Taller d’Art, Cultura i Creació d’altra.

Teatre, recitals i cinema

La companyia local ‘T.I.C. Escènic’ recupera el text ‘Aquesta nit tanquem’ de Manuel de Pedrolo, una obra que recrea una situació sociopolítica imaginària que parla de la falta de llibertat, el 27 d’octubre. L’Estruch torna a acollir enguany part dels espectacles del Festival ‘El Més Petit de Tots’. Un dels espectacles destacats es presenta el 30 de novembre i es tracta de l’espectacle A.K.A (Also known as) del dramaturg Daniel J. Meyer.

L’1 de desembre els poetes Feliu Formosa i Cinta Massip i el músic Joan Alavedra ofereixen un recital dels poemes de Joan Oliver, Pere Quart. D’altra banda, el 28 de novembre Ca l’Estruch acull de nou una sessió del Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona.

El cinema també hi serà present el 28 de novembre amb una sessió del Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona.

Mediaestruch

Un concert electrpacústic de ‘Desencanto’, un fals documental, ‘Realfake’ i el ‘Hack and Art Day #12’,la mostra d’arts digitals i tecnologia de Sabadell, són algunes de les propostes programades. MediaEstruch també organitza xerrades, trobades (Cafestruch) i tallers per al públic general i altres artistes i proposa un taller als amants de la dansa i als ballarins, de la mà de Ziomara Hormaetxe.

Nauestruch, l’àrea d’arts visuals

El 4 i el 5 d’octubre l’Eulàlia Rovira i l’Adrian Schindler imparteixen el taller Múltiples formes de coexistència. Més endavant, el 10 de novembre NauEstruch es va d’excussió a la font del Saüc, una sortida emmarcada en l’exposició “1918: Guerra, tradició, futur”.

El 14 de desembre NauEstruch presenta quatre projectes fabricats en aquest equipament municipal per diferents artistes residents: un vídeo on s’aprofundeix sobre la mort, un robot que dissenya material gràfic de forma autònoma per fer-lo servir en dissenys de roba i peces performàtiques que plantegen com el control ideològic de l’establishment afecta la llibertat d’expressió dels artistes.

Dansa

Els nous talents de la dansa contemporània seran els protagonistes del mes d’octubre. La primera cita amb la dansa de la temporada de tardor del 2018 a l’Estruch és el XIII Certamen Coreogràfic de Sabadell.  Una setmana més tard, el dijous 11 d’octubre, Aina Lanas preestrena Mawu, una coreografia que fusiona dansa urbana, africana i contemporània amb cinc ballarines sobre escena. Raquel Klein, una de les coreògrafes emergents més prometedores, convida el 26 d’octubre a un assaig obert d’1,28, una coreografia inspirada en l’obra de Wu Wei.

Música

La programació musical de l’Estruch enguany s’inicia el 3 d’octubre al teatre amb un acte especial de la revista musical Enderrock, que dedica un número als 50 anys de L’estaca de Lluís Llach. En aquesta presentació es projectarà el documental Les cançons del 68.

Blues, soul, bossa nova, jazz clàssic, latin jazz, flamenc i molts altres estils. En el context de l’Estruch bar, els dijous continuaran sent sinònim de microteatre, de la mà dels Absurdopatas.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top