Ciutat

Els veïns de Torre-romeu porten els talls de llum al ple

Els veïns, concentrats a l'entrada del ple / Lluís Franco

Desenes de veïns de Torre-romeu han irromput en el ple per reclamar una solució davant els talls de llum que afecten al barri. Els veïns van patir el passat mes d’agost dos talls que van sumar 43 hores sense electricitat al barri, una situació que qualifiquen “d’insostenibles”.

L’elèctrica Endesa s’ha compromès a instal·lar un nou transformador al barri en un termini de sis mesos, després de detectar diversos talls de llum. El problema ara és l’ubicació d’aquest nou equipament, que ha generat el rebuig de molts veïns.

Segons explica Domingo Mena, veí de Torre Romeu, s’han proposat dos espais: una plaça propera del carrer Cardener o utilitzar part del pati de l’escola Joan Montllor. “Nosaltres hem demanat un altre espai: a 50 metres de l’actual, fora del barri“. “És de justícia social. Ningú no hi pot estar en contra”, exposa Mena, que assegura que l’elèctrica “està posant llargues a les reunions”.

El ple ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel govern municipal amb què es reclama que la Generalitat incideixi en trobar una solució immediata amb el nou transformador d’Endesa.

El problema de la llum

El passat 17 i 18 d’agost el barri va patir un tall en el subministrament de 29 hores, i el dia 29 en va patir un altre que es va allargar unes altres 14 hores.

Els veïns van criticar a Endesa perquè en un principi no va detectar els talls de llum. Posteriorment, la companyia va indemnitzar els veïns afectats i recentment ha iniciat els tràmits per substituir el transformador del barri per un de potència superior.

Comentaris
To Top