Publicitat
Ciutat

Pas decisiu per construir el col·lector del Torrent Can Gorgs

Els alcaldes signant el conveni / CEDIDA

Els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès han signat un conveni per a la construcció del col·lector del Torrent de Can Gorgs. La construcció del nou tram permetrà desviar part del cabal d'aigua i d'aquesta manera s'evitarà possibles inundacions a la zona afectada, especialment els dies de pluja intensa.

El conveni s'emmarca dins l'actuació anomenada "Millora hidràulica del torrent dels Gorgs a Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès". Aquesta actuació és conseqüència d'uns estudis realitzats que van posar de manifest que el primer col·lector, construït entre els anys 1975-1985, no tenia prou capacitat per absorbir el volum d'aigua que es produeix en moments de pluges intenses. La insuficient capacitat receptiva d'aquest antic canal, ha provocat els darrers anys, més d'una inundació en algun barri d'aquests tres municipis.

Publicitat

L'increment d'urbanització en aquestes zones, ha provocat la impermeabilització del terreny i ara no filtra l'aigua de forma suficient quan plou, el que provoca un major volum d'aigua que va cap al col·lector.

Aquesta actuació havia estat reivindicada des de fa molt temps pel veïnat del barri de Can Gorgs i esperada pels tres ajuntaments afectats. El conveni preveu que comencin les obres el proper mes de febrer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top