Oci i cultura

Tardor d’estrenes al teatre El Ciervo

Una escena de l’obra ‘Les Garces’ / Cedida

La temporada del teatre amateur El Ciervo va començar aquest cap de setmana passat amb les dues últimes funcions de Les Garses (1901), dirigida per Lluís Bosch i Emma Bosch, i que ha comptat amb una vintena d’actors i actrius de totes les edats. És un dels drames teatrals més representatius d’Ignasi Iglesias i una de les obres més representades del teatre català internacionalment. El Ciervo ha volgut recuperar l’obra d’aquest autor, un anarquista que escrivia, segons la crítica de l’època, al més pur estil Ibsen. L’obra s’ha reposat diverses vegades al Teatre Independent de Nova York.

Però aquest cap de setmana vinent s’estrenarà una obra nova, Toc toc (2005), la cèlebre comèdia teatral sobre diversos pacients que acudeixen amb diversos tipus de neurosis i que coincideixen a la consulta del psiquiatre. “Una obra molt còmica que té el riure assegurat”, apunta Lluís Bosch, responsable de la programació.

La primera setmana de novembre arribarà l’estrena de Trainspotting (1995), basada en la novel·la homònima escrita per Irvine Welsh i que tracta la història d’uns joves d’Edimburg addictes a l’heroïna i que l’única aspiració que tenen a la vida és aconseguir diners per pagar-se la droga. Entre febrer i abril està prevista l’estrena d’Allo, allo (1982), basada en una sèrie televisiva de la BBC. L’obra està ambientada a la França ocupada pels alemanys durant la Segona Guerra Mundial. També s’estrenarà Nit d’agost (2017), una obra dramàtica de Tracy Letts que reflexiona sobre la família del segle XXI.

Entre maig i juny, s’interpretarà Bajarse del moro (1985), interpretada en castellà. És una obra costumista de José Luis Alonso de Santos ambientada al Madrid castís del segle XX i hereva dels tradicionals sainets espanyols.

Comentaris
To Top