Publicitat
Diners

Unit4 lidera la informàtica empresarial amb ‘Cloud’

El conseller delegat d’Unit4 Ibérica, Juan Antonio Fernández, a la seu de Barberà del Vallès / ÓSCAR ESPINOSA

Unit4 Ibérica, l’antic Centre de Càlcul Sabadell, ha apostat pel Cloud (núvol) per liderar el sector de la informàtica empresarial. Aquesta filial de la multinacional holandesa Unit4 continua sent l’única empresa que fabrica íntegrament programari per a empreses a Espanya. El seu producte és Ekon, un sistema de gestió empresarial (ERP) local adreçat a les Pimes. 

Uns 1.200 clients, amb un total de 5.000 companyies, arreu del món utilitzen el programari Ekon per gestionar la seva empresa. Del total d’usuaris, més d’un 40% ja l’utilitzen en format cloud compartit. “Això ens dona una posició de lideratge molt gran”, ha explicat el conseller delegat d’Unit4 Ibéria, Juan Antonio Fernández. En aquest sentit, la companyia amb seu a Barberà del Vallès juga amb avantatge, ja que des de l’any 2000 va començar a treballar amb el núvol amb l’entrada de Jazztel al grup. “Això està fent que el grau d’adopció sigui altíssim”, ha afirmat Fernández. Si més no, en els últims anys el seu creixement “sostingut” es compta amb dobles dígits. Amb tot, el conseller delegat d’Unit4 Ibérica ha assegurat que ja fa un temps que els comptes de la companyia “no depenen de la venda del producte, sinó que és un afegit, ara són petites quotes recurrents”. 

Aquest creixement de la companyia també s’explica perquè després de la crisi les Pimes havien retingut inversions, que ara destinen a tecnologia. A més, per sortir d’aquesta situació moltes empreses van haver d’exportar els seus productes i ara necessiten un sistema de gestió més complex. Són de diferents sectors com la indústria, la construcció, la salut, la distribució majoristes, el comerç i els despatxos professionals. En tot cas, l’estratègia de comercialització s’ha apostat pel canal indirecte a través de partners, que ja generen el 50% de les noves vendes a Espanya i Amèrica Llatina, amb el suport de la venda directa.

Reptes per al 2019

Aconseguir que el sistema de gestió empresarial (ERP) que funcioni com una xarxa social. Aquest és el principal repte d’Unit4 Ibérica per al pròxim any. En la versió 2019 es començarà a alliberar Ekon de forma modularitzada perquè l’adopció per part dels clients sigui el més simple, ràpida i senzilla possible. “Somio amb un sistema d’implantació que el faci el propi empresari”, assenyala el conseller delegat d’Unit4 Ibéria.

La major part d’aquests usuaris són Pimes. I és que allò que fomenta aquesta marca, que encara conserva el know-how del Centre de Càlcul Sabadell, és “la diferenciació” de les petites i mitjanes empreses per ser competitiva en un món globalitzat. “Totes les Pimes seran negocis digitals”, ha augurat Fernández, que afirma que les Pimes han de competir per millorar la seva excel·lència operativa. Per aquest motiu, Ekon no només és un sistema ERP sinó que es converteix en una plataforma de gestió empresarial en què el coneixement està a l’eina. “Pot personalitzar i jo decideixo amb qui m’alio i això em dona una velocitat per enfrontar-me als nous reptes”, ha assenyalat Fernández

Què és un ERP? 

Planificació de Recursos Empresarials és un conjunt de sistemes d’informació que permet la integració d’operacions que tenen a veure amb producció, logística, inventari, comptabilitat i enviaments.

Quatre etapes de pioners

1. Centre de Càlcul Sabadell

El Centre de Càlcul Sabadell (CCS) va ser fundat el 1963 pel Gremi de Fabricants. Va adquirir tant prestigi que va ser l’encarregat de processar les dades de les primeres eleccions democràtiques espanyoles el 1977. 

2. La marxa de SICI

L’any 1994, les pèrdues del CCS van arribar als 3,96 milions d’euros. La francesa SICI, que tenia el 89% del capital, va vendre’l a l’equip directiu per una pesseta. Va entrar-hi Catalunya d’Iniciatives.

3. Apareix Jazztel

El 2001, Jazztel va pagar 2,1 milions d’euros. L’operadora va decidir vendre cinc anys després i va fer un negoci considerable. L’operació es va tancar amb una xifra pròxima als 28 milions.

3. La multinacional Unit4

El comprador en aquesta operació va ser Agresso Spian, filial de la multinacional holandesa Unit4. Des de Barberà del Vallès es cobreixen les solucions locals.

Publicitat
Comentaris
To Top