Publicitat
Diners

L’atur registra el millor setembre de la dècada amb una caiguda de l’1,5%

Variació mensual de l’atur a Sabadell entre l’agost i el setembre. La desocupació ha caigut cinc anys consecutius, trencant l’estacionalitat / AJUNTAMENT DE SABADELL

Dades optimistesSabadell va registrar el millor setembre de la dècada pel que fa a l’atur. La desocupació va caure el mes passat amb força: a les llistes de l’atur hi figuraven 12.550 persones a final del mes, el que representa una caiguda de 191 aturats respecte a l’agost.

D’aquesta manera, Sabadell aconsegueix tancar el mes amb la millor dada des de l’any 2008 –quan estaven inscrits 12.042 aturats–. Malgrat la tendència positiva, encara s’està lluny de les xifres d’abans de la crisi, en què el nombre de persones ocupades en el començament del curs havia estat per sota de les 9.000 persones.

Contra l’estacionalitat

Sabadell torna a combatre l’estacionalitat del setembre, un mes en què habitualment s’engreixava la xifra d’aturats coincidint amb l’acabament de la temporada d’estiu, una època marcada fonamentalment per la creació de llocs de treball temporal. Aquesta dinàmica s’ha trencat en els darrers temps: s’encadenen cinc anys consecutius de davallades en el mes de setembre.

Les novetats respecte a l’atur suposen una alenada d’aire per la ciutat, després de les dades negatives en relació amb el teixit empresarial, que encadena tres trimestres amb davallades.

Per sobre de Catalunya

La caiguda de l’atur a Sabadell ha estat de l’1,5% respecte a l’agost, una xifra que es posa per sobre del 0,1% registrat en el conjunt de Catalunya però per sota de la mitjana vallesana (-2,4%). De fet, la reducció és menor que altres ciutats vallesanes com Terrassa (-2,5%), Cerdanyola (-3,1%) o Sant Cugat (-5%).

Publicitat
Comentaris
To Top