Publicitat
Diners

L’Oficina del Consumidor s’apropa als mercats

La regidora Marisol Martínez durant la presentació de la oficina itinerant al Mercat Central / LLUÍS FRANCO

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) té un punt itinerant a partir d’avui als mercats municipals. D’aquesta manera, els sabadellencs tenen més a prop la possibilitat d’informar-se, fer consultes i gestionar les reclamacions gràcies a aquest servei. L’horari és de les 9 a 12 hores. La iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Es tracta de la segona fase de la iniciativa de descentralització de l’OMIC que es va fer el darrer trimestre de l’any passat als centres cívics de la ciutat. Aleshores, se’n van atendre un total de 96 consultes, de les quals es van incoar i tramitar 32 expedients de reclamació. Un tècnic de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), Ivan Zabal, s’encarregarà d’atendre les consultes.

Els dilluns l’oficina itinerant estarà al mig del Mercat Central. Els dimarts estarà al mercat de la Creu Alta, a la cantonda amb façana a carretera de Prats i carrer dels Pirineus. Els dimecres se situarà al csotat de la porta d’accés del mercat de Torre-romeu. Els dijous estarà al local 3 del mercat de Campoamor, al costat del supermercat. Finalment, divendres s’ubicarà al local 12 de la planta baixa del mercat dels Merinals.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora de Comerç, Marisol Martínez, ha explicat que “la idea és poder atendre els usuaris en un lloc proper que no hagin de desplaçar-se al 010”.

L’OMIC va atendre 5.743 ciutadans i ciutadanes i va tramitar un total de 2.070 expedients, gestiona dubtes i reclamacions de les persones consumidores, principalment relacionats amb temes tecnològics i de subministraments. De fet, Martínez va assenyalar que la tendència del 2018 continua sent l’augment de les queixes per problemes amb les companyies de telefonia mòbil i les reclamacions contra les companyies energètiques. “La venda de productes d’energia sobretot a persones grans continua estant al llindar de ser una estafa”, ha denunciat la tinenta d’alcalde.

Publicitat
Comentaris
To Top