Publicitat
Ciutat

El Centre Metal·lúrgic es trasllada 55 anys després

El centre de formació Esec s’ha habilitat per acollir els despatxos temporalment / ÓSCAR ESPINOSA

Més de 55 anys després, el Centre Metal·lúrgic s’ha traslladat al carrer Concepció número 40. D’aquesta manera, l’associació patronal deixa l’emblemàtica seu social situada al número 66 al carrer Tres Creus, que ha venut a la cadena d’alimentació BonÀrea que aviat obrirà un supermercat. Divendres es van entregar les claus i es va signar la venda.

Durant com a mínim un any, les oficines del Centre Metal·lúrgic estaran situades en aquest edifici on ja hi era el centre de formació Esec. S’han adequat els espais en aquest equipament per incloure tots els departaments i els despatxos dels gremis. L’adjunta a la direcció de la patronal del sector del metall, Montse Vilanova, ha afirmat que aquest trasllat és “temporal” fins que s’acabin les obres a la seu definitiva a la Casa Guasch, que està situada al número 16 del carrer Indústria.

Des de l’any 2007, l’entitat té en propietat aquest palauet urbà del 1931 de l’arquitecte Santiago Casulleras que havia allotjat un laboratori d’anàlisis clíniques. Fa 10 anys, van fer la reforma exterior i la coberta, seguint els criteris de protecció, ja que és un immoble catalogat. No obstant això, l’arribada de la crisi econòmica va frenar la marxa a la nova seu. Ara, amb el pagament que han rebut per la venda del local s’estan tirant endavant les reformes de l’interior de la nova seu. Tot i això, aquesta reforma està pendent dels permisos municipals.

La nova seu té uns 1.500 metres quadrats dividits entre una planta baixa i l’annex. També hi ha un semisoterrani que és de la mateixa mida amb volta catalana. El primer pis hi ha sales de formació i reunions amb terrasses. També hi ha una torre, on està plantejat fer una office.

Enfocat a les empreses

Amb les obres es vol transformar l’edifici actual creant espais més amplis. També s’hi incorporarà el centre de formació, i destacarà una àrea d’atenció al soci. A més, hi haurà despatxos de presidència i sales de reunions. Si més no, la nova seu s’ha enfocat a les empreses que tindran espais propis on podran rebre els clients. “Tenim molta il·lusió perquè el projecte és preciós, perquè volem que les empreses se’l facin seu”, ha assenyalat Vilanova.

Publicitat
Comentaris
To Top