Diners

L’Oficina del Consumidor s’apropa als barris amb un punt itinerant als mercats

L’Oficina d’Atenció al Consumidor va ser ahir al Mercat Central / CEDIDA

Des d’ahir, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) té un punt itinerant als mercats municipals. D’aquesta manera, els sabadellencs tenen més a prop la possibilitat d’informar-se, fer consultes i gestionar les reclamacions mitjançant aquest servei. El seu horari és de 9 h a 12 h. La iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell compta amb el finançament de la Diputació de Barcelona.

Es tracta de la segona fase de la iniciativa de descentralització de l’OMIC, que va començar el darrer trimestre de l’any passat als centres cívics de la ciutat. Aleshores, es van atendre un total de 96 consultes, de les quals es van incoar i tramitar 32 expedients de reclamació. Durant aquesta nova experiència, un tècnic de la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), Ivan Zabal, s’encarregarà d’atendre les consultes.

Els dilluns, l’oficina itinerant estarà al mig del Mercat Central. Els dimarts, es podrà trobar al mercat de la Creu Alta, a la cantonada amb la façana de la carretera de Prats i carrer dels Pirineus. Els dimecres, se situarà al costat de la porta d’accés del mercat de Torre-romeu. Els dijous, estarà al local 3 del mercat de Campoamor, al costat del supermercat. Finalment, els divendres, s’ubicarà al local 12 de la planta baixa del mercat dels Merinals.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Innovació i regidora de Comerç, Marisol Martínez, ha explicat que “la idea és poder atendre els usuaris en un lloc proper i que no hagin de desplaçar-se al 010”.

Telefonia mòbil i energia

L’OMIC va atendre 5.743 ciutadans i ciutadanes i va tramitar un total de 2.070 expedients, gestiona dubtes i reclamacions de les persones consumidores, principalment relacionats amb temes tecnològics i de subministraments. De fet, Martínez va assenyalar que la tendència del 2018 continua sent l’augment de les queixes pels problemes amb les empreses de telefonia mòbil i les reclamacions contra les companyies energètiques. La gent gran és la víctima principal d’aquests enganys. “La venda de productes d’energia sobretot a persones grans està fregant l’estafa”, ha denunciat la tinenta d’alcalde.

Comentaris
To Top