Vallès

Polèmica per l’actuació policial en la captura d’un emú a Sant Cugat

Un emú

L’actuació policial per capturar un emú que va aparèixer corrent pels carrers de Sant Cugat del Vallès aquest dimecres ha generat un gran rebombori. Els veïns van donar l’avís de la presència de animal al voltant de les cinc de la tarda i dues motos i dos vehicles de la Policia Local es van mobilitzar per intentar capturar l’animal. Una patrulla va perseguir l’ocell durant 2,2 kilòmetres fins que es va acabar desplomant sol al mig del carrer abans de poder ser atrapat pels agents.

Els vídeos i les fotografies de l’animal corretejant pel centre de la ciutat van començar a circular com la pólvora a través de les xarxes socials. La imatge que més polèmica ha generat ha estat la de dos agents subjectant l’emú mentre aquest estava estès a terra desprès de caure desplomat. Els agents han rebut crítiques d’alguns usuaris que consideren inapropiada l’actuació i l’actitud dels agents davant l’animal.

L’Ajuntament ha sortit al pas de les crítiques defensant la intervenció dels agents de la policia local que el van agafar perquè no sabien si estava mort o no i asseguren que “ni riuen, ni s’ho passen bé”. Tanmateix ha advertit que els propietaris d’aquest tipus d’animals han de garantir la seva seguretat i la de qui els envolta, perquè podria haver causat greus danys físics i materials.

El consistori ha senyalat que ja han localitzat el propietari de l’emú i que s’han obert diligències per si se li ha d’aplicar algun tipus de sanció. Per evitar que es puguin repetir aquest tipus de situacions, el govern municipal ha anunciat que crearà un protocol d’actuació per aquests casos. En aquest sentit ja ha avançat que “la prioritat serà sempre la seguretat de les persones”.

L’emú és el segon ocell més gran del món després de l’estruç i és originari d’Austràlia.

Comentaris
To Top