Diners

Glovo aterra a Sabadell el proper 22 d’octubre

L’empresa de ‘delivery’ tindrà a la ciutat l’oficina de gestió i atenció als repartidors del Vallès Occidental

Un treballador de Glovo, davant l'oficina que l'empresa ha obert al carrer Brujas de Sabadell / LLUÍS FRANCO

A partir del proper dilluns, Glovo oferirà els seus serveis de ‘delivery’ a Sabadell. Segons ha pogut saber aquest diari, la start-up catalana de fundada per Óscar Pierre començarà les seves operacions a la ciutat a partir de les deu del matí del 22 d’octubre. Glovo consolida així la seva expansió pel Vallès, que va iniciar a principis d’aquest mes d’octubre. Aquest passat dilluns 15 va estrenar-se a Terrassa, i el 2 d’octubre a Sant Cugat del Vallès i Rubí. Glovo ja es troba en una vintena de ciutats a tot l’Estat i en una quarantena més a l’estranger. En total, Glovo opera a 17 països i té uns 800 empleats en nòmina, 25.000 repartidors autònoms i 20.000 comerços associats.

La companyia situarà a Sabadell la seva seu per a la relació amb els repartidors del Vallès. Els anomenats ‘glovers‘ hauran de passar pel local que l’empresa ha obert al carrer Brujas (a la Gran Via) per formar-se, rebre les motxilles i solucionar els problemes que puguin trobar-se. “Ja tenim més de 20 repartidors a Sabadell, més dels que ens calen per començar a oferir servei a la ciutat”, explica el Sergio, un dels encarregats de la contractació i formació dels ‘glovers’ al Vallès. Segons diu el Sergio, Sabadell és la ciutat on més repartidors té l’empresa; tot i que en continuen buscant.

Què és Glovo?

El model de negoci de Glovo es basa en la màxima de repartir qualsevol cosa en pocs minuts i a domicili. Menjar, begudes, fàrmacs, regals, productes de neteja… Tot pot demanar-se per l’aplicació, amb un preu més elevat si la compra es fa en una botiga o restaurant amb qui Glovo no té acord. De fet, és amb els comerços associats que l’empresa obté més rendibilitat. Es tracta de restaurants, botigues i supermercats que ténen un tracte de favor a l’aplicació a canvi d’uns diners que serveixen a l’empresa per abaratir el preu del repartiment i obtenir beneficis.

Els requisits per treballar a Glovo com a repartidor són senzills: ser major de 18 anys, tenir un mitjà de transport propi (moto, cotxe, bicicleta…) i un telèfon mòbil amb connexió a Internet. La promesa: fins a deu euros l’hora amb un calendari i horari de feina flexible. Segons Glovo, els repartidors són autònoms i col·laboren amb la plataforma “durant el seu temps lliure”, com a associats i amb la possibilitat d’escollir el temps que dediquen. El que guanyen per comanda depèn de l’experiència i les qualificacions que els deixin els usuaris. A la pràctica, diuen els seus detractors, els repartidors es veuen obligats a escollir hores i dies intempestius per sobreviure; s’han de pagar el material que utilitzen. De moment, però, la justícia ha donat la raó a Glovo i considera que els repartidors no són en cap cas falsos autònoms, tal com es queixaven alguns sindicats.

Glovo, fundada a Barcelona l’any 2015, és la principal competidora de Deliveroo, l’altra gran companyia de repartiment de l’Estat. El passat 2017, la startup va facturar un total de 17 milions d’euros; el juny d’aquest 2018 ja n’estava facturant 70; i aquest juliol ha aconseguit tancar una ronda d’inversió per valor de 115 milions d’euros. Entre les empreses que han apostat per invertir a Glovo hi ha la japonesa Rakuten, el fons espanyol Seaya, el fons asiàticofrancès Cathay Innovation, el grup de restauració polonès AmRest (propietari de La Tagliatella), Idinvest Partners i GR Capital Actualment, entre d’altres. Glovo està valorada avui dia en uns 300 milions d’euros.

Comentaris
To Top