Publicitat
Ciutat

Un any empresonats: homenatge multitudinari als Jordis a Sabadell

1.500 persones participen en els actes a Sabadell

Els concentrats han desplegat una pancarta amb cites de Cuixart, Sànchez i Forcadell / LLUÍS FRANCO

1.500 persones –segons la Policia Municipal– han participat aquesta tarda en els actes de suport als expresidents d’Òmnium Cultural i de l’ANC, el sabadellenc Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, just quan es compleix un any del seu empresonament pels fets del 20 de setembre. En el marc d’aquest homenatge –en què també s’ha tingut un especial record per l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell– les entitats independentistes han reclamat a l’Ajuntament que atorgui a aquests tres polítics empresonats la medalla de la ciutat al mèrit per la pau.

Els actes –organitzat per l’ANC, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, juntament amb Amics de Jordi Cuixart– han començat amb un cercavila des de la plaça del Vallès fins a la plaça Sant Roc, on ha tingut lloc el gruix de l’acte. Just davant de l’Ajuntament, s’ha reclamat atorgar la màxima distinció atorgat per la corporació municipal.

Reclamen la medalla per la pau

Les líders d’Òmnium Cultural i de l’ANC a Sabadell, Teresa Mira i Neus Alsina, han estat les encarregades de presentar les propostes. “Ha estat un any de convicció per tots ells”, han exposat, i han insistit que totes les acusacions que recauen sobre els empresonats són “mentida”.

Les entitats organitzadores han detallat els motius pels quals consideren que la medalla és merescuda. Entre aquests, l’organització de les Diades de l’11 de setembre, “caracteritzades pel seu pacifisme” i la “reinvindicació dels drets col·lectius del poble de Catalunya. En aquest sentit, també han dedicat una menció especial per Cuixart i Forcadell per haver treballat per les entitats sabadellenques des de la presó. Abans de cloure l’acte, s’han llegit les biografies dels empresonats per reforçar la proposta.

Al llarg de la celebració dels actes, que han tingut lloc sense incidents, s’han pogut escoltar crits a favor de la República catalana i dels polítics empresonats. Així mateix, s’han lluït fotografies dels tres presos, així com diverses pancartes en què es reclamava l’alliberament de Cuixart, Forcadell i Sànchez. Els Jordis han enviat un missatge conjunt, “Sense unitat tot serà més difícil”, del qual una lectura solemne.

Publicitat
Comentaris
To Top