Publicitat
Ciutat

Sabadell, per sota la mitjana catalana en renda per càpita

Sabadell es situa per sota la mitjana catalana pel que fa la renda per càpita

La Rambla, el principal eix comercial de Sabadell / Lluís Franco

Sabadell està per sota la mitjana catalana en renda per càpita segons les dades de l’IRPF per municipis del 2016 publicada aquest dimarts per l’Agència Tributària. Mentre que la renda bruta mitjana sabadellenca es situa als 27.691 euros, la total de Catalunya és de 29.541, gairebé 2.000 euros per sobre. La capital vallesana es situa a la posició 138 dels municipis més rics de Catalunya d’un total de 458 analitzats. Amb 27.691 euros de renda bruta mitjana es situa lluny de Matadepera que encapçala la llista amb 54.113 euros per càpita.

Si comparem Sabadell amb grans ciutats o d’una quantitat de població semblant, però, les xifres no queden tan desnivellades. Terrassa, amb 26.474 euros es situa al 189 per darrere de Sabadell, i també n’està lluny l’Hospitalet de Llobregat amb 24.045 al 318è lloc. Badalona, per la seva banda, tampoc s’allunya d’aquestes xifres amb 25.970 euros, i la posició 214 a Catalunya. La mitjana de la capital catalana, Barcelona, es situa en el lloc 21 amb 36.050 euros.

La resta del vallès

Pel que fa al Vallès Occidental, a banda de Matadepera, també destaca Sant Cugat que amb 50.840 euros es situa en tercera posició catalana per darrere de Sant Just Desvern i Matadepera. Sant Quirze, amb 42.193 es troba en desena posició, per sota, Cerdanyola del Vallès, té la seva mitjana als 31.325 euros. Rubí, més modest, té una mitjana de 26.296 euros i Castellar del Vallès, per sobre de Sabadell, gaudeix d’una mitjana de 29.277.

En l’àmbit estatal, Sabadell es situa a la posició 264. Tot i això, tenint en compte la totalitat de l’Estat Espanyol, Sabadell es situaria lleugerament per sobre de la mitjana amb els 27.691 euros, ja que l’espanyola és de 25.950 euros de renda bruta per càpita. Per altra banda, el municipi més ric és Pozuelo de Alarcon, a Madrid, que té una mitjana de 72.993 euros per càpita, just per davant de Matadepera que quedaria com a segona població més rica de l’estat espanyol.

Publicitat
Comentaris
To Top