Oci i cultura

El duo de piano i violí d’Almirón i Reguera inicia la temporada de cambra

Soler, Chacon i Almirón, dimecres en roda de premsa / Lluís Franco

La temporada de música de cambra de Sabadell donarà el tret de sortida aquest divendres 19 d’octubre amb el concert de piano i violí a les mans del sabadellenc Josep Maria Almirón i Alberto Reguera. Dimecres, però, es va presentar la temporada de tardor que inclourà dos concerts més.

La presentació, a càrrec de Joana Soler, presidenta de Joventuts Musicals de Sabadell, l’entitat organitzadora, Montserrat Chacon, regidora de Cultura i del pianista Josep Maria Almirón ha servit per presentar només una primera part de la temporada que es limitarà a tres concerts. Caldrà esperar a l’inici del 2019 per esbrinar la resta de contingut que ens espera. Segons explica Joana Soler, s’ha apostat per una programació amb alt contingut sabadellenc. “Sabadell és una ciutat molt rica d’intèrprets i compositors, i els hi volem donar visibilitat” assegura Soler.

Tot i això, el primer dels tres concerts serà un duet on els dos professors del Conservatori Municipal de Música de Barcelona interpretaran quatre sonates de Johannes Brahms a piano i violí. El sabadellenc Josep Maria Almirón explica que es tracta d’unes obres amb “un sentit molt transcendent”. Segons Almirón, Brahms sempre ha tingut “un sentit de la vida molt elevat i proper a la natura”, i això es veu clarament al final dels seus moviments, on segons el pianista “sempre hi ha una explosió”. El sabadellenc assegura que han treballat “incansablement” per interpretar les tres sonates, que explica que tenen un alt nivell.

De cara al 9 de novembre, arribarà el segon concert a càrrec del pianista Daniel Ligorio, amb el títol East and West Side Story. I per acabar, el 14 de desembre el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes dirigit per Josep Maria Guinart, fundador de la Cobra Mediterrània.

Comentaris
To Top