Ciutat

“Avui el carrer és nostre per jugar”; l’Enric Casassas celebra l’aniversari del Roger, el nen mort atropellat fa un any

Durant la festa s'han pintat noves siluetes al carrer Llobet / LLUÍS FRANCO

Aquest 23 d’octubre el Roger Canudas faria 6 anys; però un accident de trànsit ara farà un any, el 3 de novembre passat, se’l va emportar. Per celebrar el seu aniversari i recordar el Roger, els seus pares i l’AMPA de l’escola Enic Casassas, on estudiavahan organitzat una festa al carrer de Llobet de 18h a 20h, amb diferents activitats per la canalla. Paral·lelament, els pares i mares de l’AMPA han aprofitat la trobada per reunir-se.

Davant la mort del Roger, a la cruïlla del carrer de la Concepció amb Indústria, atropellat per un vehicle quan creuava un pas de vianants, els seus pares no es van quedar de braços plegats. Jordi Canudas i Vanessa Torralba van posar en marxa la campanya Protegim-nos, reproduint una silueta dels dos fills de la parella en diferents encreuaments que consideren perillosos, per conscienciar a tothom de la vulnerabilitat dels vianants.

Un any després, Jordi Canudas assegura que han estat dies “durs”, però sobretot, explica, es mouen pensant en els nens del col·legi, “en tots en general, però sobretot en els de la nostra escola que són els més propers que tenim i els nostres amics”. És amb ells, amb els seus companys, els seus amics, amb qui “hem volgut celebrar un aniversari, el del Roger, com no podria ser d’altra manera, d’una manera festiva, amb el suport de l’AMPA”, ha explicat Canudas.

Un any ‘protegint-nos’

En les properes setmanes la campanya Protegim-nos farà un any. La mare del Roger, Vanessa Torralba, valora molt positivament el desenvolupament de la iniciativa perquè reben suport de “tot arreu”, “tothom vol fer coses i té ganes de recuperar els carrers pels nens que, en definitiva, és el que hem perdut”, explica. Aquest dilluns, almenys, han aconseguit l’objectiu: “amb la idea de celebrar un dia que va ser bonic, agafar-lo i fer que ho continuï sent, i avui agafem el carrer, avui serà nostre, per jugar”.

La idea de Protegim-nos és “recuperar els carrers, que els nens hi puguin anar tranquils, segurs i tornar a jugar”, defensa Torralba. Els promotors de la campanya volen “apel·lar” tota la ciutadania, des de conductors, vianants a polítics perquè cadascú faci els canvis que cregui oportuns per tal de millorar la seguretat en els carrers.

Comentaris
To Top