Ciutat

El PSC torna a posar sobre la taula fer un auditori a l’Eix Macià

El solar on es faria la nova instal·lació // Foto: Lluís Franco

El PSC de Sabadell proposa traslladar el Conservatori i l’Escola Municipal de Música a un nou edifici a l’Eix Macià. Aquest nou edifici, inclouria un gran auditori, sales d’assaig i també aules pels alumnes. Aquest nou equipament es situaria a l’actual aparcament de terra de l’avinguda Francesc Macià. L’alcaldable del Partit, Marta Farrés, assegura que les instal·lacions actuals del Conservatori i l’Escola Municipal de Música han quedat desfasades i diu que necessiten un canvi.

Aquesta proposta, però, no és la primera vegada que el PSC la posa sobre la taula ja que ja havia sonat un projecte semblant. La idea anterior era un terreny de 16.000 metres quadrats que inclogués un gran auditori per les diverses associacions i institucions musicals de Sabadell. El projecte estratosfèric, però, va quedar enterrat el 2012 amb la crisi econòmica.

Tot i això el PSC no ha detallat el projecte però es tractaria d’una de les principals apostes dels socialistes en matèria cultural pel període 2019-2023. A més, Farrés assegura que aquest nou equipament no afectarà a l’actual aparcament de superficie. Caldrà veure com s’aconsegueix que el nou equipament no afecti al pàrquing actual.

Una llarga reivindicació

Aquesta proposta és una llarga reivindicació d’algunes de les institucions musicals de la ciutat a banda de la de l’Escola Municipal i el Conservatori. L’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell ja fa anys que reclamen unes noves instal·lacions musicals i d’espectacles a la ciutat, com ja van recordar quan van anunciar la seva fusió.

Comentaris
To Top