Ciutat

L’Òpera es fusiona amb la Simfònica

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) s’integraran en una sola fundació

L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell (AAOS) s’integraran en una sola fundació. Tot i no tenir el nom definitiu de la fundació sota la qual uniran esforços –de moment internament l’anomenen Fundació Òpera Catalunya–, està previst que la integració es faci efectiva a partir del desembre d’aquest any. Tal com han explicat les dues associacions al D.S., l’objectiu d’aquesta integració és unir esforços per aconseguir un grup més potent que guanyi pes en el sector.

Aquesta unió, però, no és una decisió sortida del no-res, ja que les dues associacions sempre han estat estretament lligades. La Simfònica va néixer com a una iniciativa de l’Associació Amics de l’Òpera i, tot i que finalment va esdevenir una associació independent, segueix a dia d’avui col·laborant estretament amb l’AAOS, ja que és l’orquestra que posa música a tots els espectacles d’òpera que fan al llarg de l’any. Tant la presidenta de l’AAOS, Mirna Lacambra, com el gerent de l’OSV, Òscar Lanuza, asseguren que també hi ha un interès entre dos dels grans patrons dels dos projectes, que es mostren interessats en aquesta fusió. La Fundació Banc Sabadell i la Fundació Fluidra està previst que segueixin vinculats com a patronat un cop es faci efectiva aquesta unió.

“Cal creure en el projecte”

Les millores fiscals i econòmiques, però, no volen que tapin el projecte principal ni els seus valors. Entre els valors que volen mantenir hi ha la qualitat i vocació de millora, aconseguir un arrelament a la societat i potenciar els joves valors.

L’AAOS i l’OSV fan una tasca de formació important per a joves promeses donant l’oportunitat de debutar a aquells que d’altra manera no podrien entrar en el circuit musical, que precisament és molt tancat. Lanuza i Lacambra, però, asseguren que per tirar el projecte endavant “cal creure-hi”, i Lanuza hi afegia que “és un projecte de país, i és important que les institucions s’ho creguin, que tot i que ho han fet, han d’apostar-hi més”.

Comentaris
To Top