Ciutat

Obriran un nou supermercat Esclat al vapor Cal Borni Duch, a l’Eixample

El vapor Cal Borni Duch està situat entre els carrers Fra Luis de León, Brutau, Salvany i Güell i Ferrer / CEDIDA

El Grup Bon Preu obrirà un nou supermercat Esclat al vapor Cal Borni Duch, que està situat número 91 del carrer Fra Luis de León. L’Ajuntament de Sabadell aprovarà en el ple municipal de demà el Pla de Millora Urbana d’aquestes naus, al barri de l’Eixample. El projecte, que ha estat iniciativa del promotor, té un període d’execució d’un any.

Es tracta d’una superfície de 6.400 metres quadrats, en què el supermercat utilitzarà 3.200 metres quadrats per a zona comercial. Els altres 3.200 metres quadrats s’utilitzaran per fer una zona verda i espais lliures. La cadena gironina seguirà el mateix procediment que va utilitzar per al supermercat d’Hostafrancs, que va permetre conservar l’antiga fàbrica Llagostera-Sempere. En aquest sentit, el Grup Bon Preu s’ha compromés a mantenir l’estructura de la fàbrica, tot i que no està protegida.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha recordat que aquest pla de millora permetrà disposar d’una zona verda en aquesta part de l’Eixample que està mancada d’aquest tipus d’espais. “Guanyem una superfície interessant i a més consolidem la protecció de l’edificació d’un vapor”, ha justificat Serracant. En aquest sentit, l’alcalde ha afegit que “l’Ajuntament ha volgut seductor que aquestes operacions tinguessin el màxim respecte per l’edificació malgrat que no estigui recollit al Pla de Patrimoni”.

El vapor de Cal Borni Duch són edificacions industrials, la majoria de mitjans del s. XIX, ubicades inicialment dins un entorn urbà pròxim a una via de comunicació ràpida, destinades a l’explotació i l’activitat industrial tèxtil llanera.

Comentaris
To Top