Vallès

Endesa retira dues línies elèctriques del Parc de Collserola

Un helicòpter retira una de les torres elèctriques del Parc de Collserola / ÓSCAR ESPINOSA

Endesa ha completat aquest dijous la retirada d’una de els línies elèctriques de Sant Cugat del Vallès, dins el Parc Natural de la Serra de Collserola en el marc del pla per racionalitzar la xarxa en aquest espai natural. Un helicòpter i diversos operaris han treballat en la retirada dels 13 kilòmetres de cable d’una línia de doble circuit d’alta tensió, 18 torres metàl·liques de 16 metres d’alçada i 108 aïlladors de vidre i porcellana. Es tracta d’una línia que va ser instal·lada als anys 30 i que ara desapareixerà definitivament i el servei es distribuirà a través d’altres línies ja instal·lades.

La línia que s’ha retirat avui és la més llarga inclosa en el Pla Collserola, un acord de col·laboració entre el consorci  del Parc Natural de Collserola i Endesa per reconfigurar les línies elèctriques que travessen aquest espai. El pla inclou la retirada d’algunes d’aquestes línies amb l’objectiu d’unificar les infraestructures que passen, entre d’altres, per la reducció d’un 19% del traçat aeri i la substitució d’un 21% del cablejat convencional per un nou sistema trenat que minimitza la seva presència en aquells punts on sigui impossible reconfigurar la xarxa o suprimir-la. Aquesta tecnologia, que s’incorpora per primera vegada en aquesta actuació, permet reduir l’impacte visual de les torres, unificant el cablejat, a la vegada que redueix el risc d’incendi forestal.

Aquesta última actuació a Sant Cugat del Vallès ha suposat una inversió de 110.900 euros aportats íntegrament per la companyia. Aquesta despesa forma part dels 4,5 milions d’euros que Endesa es va comprometre a invertir fins al 2019 en la infraestructura i les instal·lacions elèctriques que es troben al Parc Natural. El Pla Collserola es completarà l’any vinent amb la retirada dels 14 kilòmetres de línies elèctriques restants.

Comentaris
To Top