Diners

Banc Sabadell guanya fins al setembre 247,8 MEUR, el 56% menys que el 2017

L’entitat que presideix Josep Oliu ha obtingut 247,8 MEUR fins al setembre

El Banc Sabadell ubicarà la seva seu social a aquest edifici d'Alacant / ACN

Banc Sabadell ha obtingut un benefici net de 247,8 milions d’euros fins al setembre, el 56,50% menys que el mateix període del 2017. Aquest pitjor comportament dels beneficis s’explica per l’impacte no recurrent de les operacions extraordinàries d’ajustos per la venda de carteres institucionals i sobretot per les provisions extraordinàries que s’arrosseguen per la migració de la plataforma TSB.

Sense aquests moviments fora de perímetre, l’entitat presidida per Josep Oliu hagués guanyat 647,2 milions d’euros, el 14,7% més. El pur negoci bancari, les línies del marge d’interessos i les comissions netes, han mostrat una ‘’ evolució positiva’’ amb un augment del 2,2% en relació amb el setembre de l’any passat.

El marge d’interessos del grup ha aportat 2.742,7 milions d’euros al tancament del mes de setembre i suposa un creixement del 4,1% en relació amb el segon trimestre i del 0,7% en relació amb al setembre de l’any passat. El banc destaca el ‘’bon comportament’’ de les comissions netes que en els primers nou mesos de l’any sumen 978,1 milions d’euros, el 8,6% més que el mateix període del 2017.

Les despeses d’explotació s’han situat en 2.198,7 milions d’euros, el 9,8% més que al setembre de l’any passat. Les despeses recurrents del grup s’han incrementat l’1,5% i les no recurrents, que s’han endut prop de 213 milions d’euros, s’han multiplicat per més de quatre com a conseqüència de les despeses que ha absorbit la migració i postmigració de TSB. .

En relació amb la ràtio de morositat, aquesta manté la seva tendència a la baixa dels últims anys i se situa en el grup en una taxa del 4,5% que baixa fins els 4,32% si es tenen en compte les vendes de carteres institucionals. La posició de solvència en termes de CET 1 ‘fully-loaded’ s’ha situat a 30 de setembre en l’11%, un percentatge que puja fins l’11,2% si s’inclou l’impacte de les carteres institucionals.

El consell d’administració reunit aquest dijous 25 d’octubre va acordar la distribució d’un dividend a compte dels resultats d’aquest 2018 per un import de 0,02 euros bruts per acció que s’abonarà el 28 de desembre pròxim.

Comentaris
To Top