Diners

El mercat valora a l’alça els resultats del Banc Sabadell

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, durant la roda de premsa d'aquest 1 de febrer del 2019 / ACN
La presentació dels resultats dels nou mesos del Sabadell es va fer divendres passat a Madrid / CEDIDA

Quatre sessions consecutives de pujades a la borsa. La cotització del Banc Sabadell ha remuntat després de fer-se públics els resultats del tercer trimestre. Si més no, des de divendres passat el mercat ha valorat a l’alça l’acció de l’entitat bancària sabadellenca, que ha crescut un 12,78%. En el tancament borsari d’ahir, el valor del títol era d’1,165 euros.

Durant aquests nou mesos, l’entitat presidida per Josep Oliu ha obtingut un benefici net de milions d’euros. Aquesta xifra s’explica per l’impacte d’operacions extraordinàries d’ajustos, per la venda de carteres institucionals i sobretot per les provisions extraordinàries que s’arrosseguen per la migració de la plataforma TSB. Amb tot, les mesures que ha adoptat Banc Sabadell per solucionar l’impacte de la integració de la filial britànica han estat molt ben acollides pels mercats. També s’ha valorat el creixement del benefici i la rendibilitat un cop s’ha acabat amb la neteja d’actius immobiliaris i amb la venda de carteres institucionals que representaven un valor brut conjunt de 12.200 milions d’euros.

La publicació d’aquests comptes va impactar positivament al tancament borsari del mateix divendres, amb un increment d’un 5,13%. La tendència alcista va continuar el dilluns passat amb un creixement d’1,66% de l’acció. Dimarts, el Banc Sabadell va tenir el segon millor comportament a la borsa, amb una pujada del 3,03%. El tancament d’ahir va confirmar la remuntada de l’acció amb el cinquè millor registre, un 2,42% més.

Les principals firmes d’analistes han avalat aquestes xifres. Goldman Sachs ha indicat que “el creixement creditici del banc a Espanya ha estat més fort del que s’esperava”. Fidentiis també ha valorat que “els ingressos del negoci bancari (el marge d’interessos i comissions) han tingut un millor comportament del que s’esperava”. Beka ha destacat que el Banc “està començant a superar l’impacte de la integració tecnològica de TSB”.

S’ha passat d’un nivell de capitalització de 5.813 milions d’euros del 25 d’octubre a 6.555 milions d’euros del tancament de la borda d’ahir

Dividend de 0,02 euros

El consell d’administració del Banc Sabadell ha anunciat el repartiment d’un dividend a compte de 0,02 euros per acció, que s’abonarà el pròxim 28 de desembre, com l’any passat.

Comentaris
To Top