Publicitat
Diners

La Xarxa Onion aposta per fomentar la innovació

El president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada / ÓSCAR ESPINOSA

Innovar és una actitud i una manera de veure les coses amb un enfocament diferent. La Xarxa Onion ha apostat per fomentar la innovació entre els emprenedors de Sabadell. L’associació, que compta amb 170 socis, es va crear l’any 2008 gràcies a una col·laboració publicoprivada amb l’objectiu d’impulsar el networking a la ciutat. “Si fem xarxa, els emprenedors ens sentim més acompanyats”, explica el president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada, que afegeix: “Cooperem per competir”.

L’entitat organitzarà pròximament unes jornades sobre innovació, que comptaran amb la presència del director d’innovació de l’Hospital Clínic de Barcelona i d’altres experts que encara estan pendents de confirmació. A la propera junta de l’associació es fixarà la data d’aquest esdeveniment. També se celebrarà un acte on es convidarà una empresa catalana que ha estat la que ha aconseguit més subvencions a Europa de projectes d’innovacions per als seus clients, que acostumen a ser petites i mitjanes empreses.

Segons Bonada, les petites empreses tenen un clar avantatge a l’hora d’aplicar innovació. “Tenen més flexibilitat i una resposta al canvi molt ràpida”, indica. Per contra, per innovar calen inversions importants, a les quals li és més difícil accedir a una empresa petita. “Un sol no pot fer-ho, però si s’afavoreix la col·laboració, hi ha més innovació”, defensa el president de la Xarxa Onion.

Un dels projectes de ciutat que més engresca a l’entitat és el clúster d’Esport i innovació amb què l’Ajuntament treballa des de fa almenys dos anys i que s’ubicarà al riu Ripoll. La Xarxa Onion, però, reclama que s’acceleri l’execució d’aquesta iniciativa. “S’ha refredat molt i algú ens passarà pel davant”, adverteix Bonada. En aquest sentit, l’emprenedor recorda que es va consensuar el diagnòstic que Sabadell necessita “un relat” com més aviat millor.

Les barreres burocràtiques

Els emprenedors de Sabadell denuncien que un dels principals problemes amb què es troben són les barreres burocràtiques. En aquest sentit, es queixen de la lentitud en la tramitació de les llicències, que es converteixen en maldecaps per a les empreses. “Hi ha una visió molt poc business friendly, cal una mica més d’empatia”. A més, la Xarxa Onion demana una col·laboració més estreta amb la Universitat Autònoma (UAB).

Si més no, la vitalitat emprenedora a la ciutat continua a l’alça. Ara, la bombolla dels emprenedors s’ha acabat i només queden a Sabadell aquells que ho són pel seu “tarannà”.

Publicitat
Comentaris
To Top