Oci i cultura

Tots els tallers i col·loquis per celebrar la Setmana de l’Àlbum

Detall d'una il·lustració d'Entreson, de Ramón París

Existeix un tipus de llibre que no es pot explicar per telèfon. Una mena d’històries sobre les quals no té cap sentit provar de parlar-ne. Ens referim als àlbums il·lustrats, una classe de llibres en què parlar de la seva història resulta un exercici erm… si no estem gaudint també dels dibuixos que acompanyen el text.

Amb aquesta fusió es configura un gènere artístic al bell mig de l’encreuament entre literatura, còmic i pintura: una meravella literària que aquesta setmana viu festa grossa. Fins a l’11 de novembre se celebra la Setmana de l’Àlbum a ciutats com Saragossa, Sevilla, Barcelona… i, és clar, Sabadell.

Tant el LibreRío de la Plata com la Llar del Llibre abracen aquesta proposta i al llarg d’aquesta setmana organitzen diverses activitats per difondre la bellesa d’aquests llibres. “Aquest és el segon any que s’organitza aquest esdeveniment –explica Cecilia Picún, creadora i ànima
del LibreRío–, i en aquesta ocasió ens volem enfocar en bibliotecaris, professors i pares inquiets: ells són els mediadors de la lectura, els impulsors de la curiositat”.

Seguint aquesta filosofia, les activitats que es poden gaudir a partir d’avui són:

EL MISTERIO DEL DIENTE, amb Arianna Squilloni

Portada d’El misterio del diente, de Arianna Squilloni i Riki Blanco

On i quan? Dimarts 6, a les 18h, al LibreRío de la Plata

Squilloni va néixer a Itàlia, viu a Barcelona i és una apassionada del llibre il·lustrat infantil. Actualment escriu, treballa a l’editorial Thule, col·labora en diverses revistes literàries i ha fundat l’editorial A Buen Paso. Al LibreRío ve a parlar de la curiositat i de com el més interessant acostuma a trobar-se en terreny desconegut.

¡UNA RANA, SÍ!, amb Ramón París

Detall d’una il·lustració d’Entreson, de Ramón París

On i quan? Dimecres 7, a les 20:30h, al LibreRío de la Plata

Nascut a Caracas i afincat a Barcelona, París és il·lustrador, i ve a parlar de com viu la seva vocació artística. L’avalen obres tan belles i interessants com Entreson, Un avi, sí! o Un perro en casa.

XERRADA AMB ALEX NOGUÉS I LUCIANO LOZANO

Il·lustració de Luciano Lozano

On i quan? Divendres 9, a les 18h, a la Llar del Llibre

Quina diferència hi ha entre escriure i il·lustrar àlbums de narrativa o de no ficció? L’escriptor Alex Nogués i l’il·lustrador Luciano Lozano visiten Sabadell per mirar de respondre aquesta pregunta… o de crear-ne de noves.

PÁJAROS EN MI VENTANA, amb Felipe Munita

Detall d’una il·lustració del poemari “10 pájaros en mi ventana”, de Felipe Munita

On i quan? Divendres 9, a les 20h, al LibreRío de la Plata

Com introduir als més petits en la literatura? I -encara més difícil, potser- en la poesia? Munita ve de Chile, forma part del professorat de la UAB, escriu poemes i al LibreRío afrontarà les preguntes que obrien aquest apartat sense titubejar.

TALLER INFANTIL: CUANDO LA NATURALEZA TOMA FORMA, amb Roberta Bridda

Detall d’una il·lustració de Roberta Bridda

On i quan? Dissabte 10, a les 12h, al LibreRío de la Plata

Bridda ve d’Itàlia i viu a Barcelona, però al seu cap hi habita en un món fantàstic, on la natura té unes formes pròpies i suggerents. En aquest taller, enfocat -aquest sí- per a nens i nenes, la il·lustradora obrirà als més petits aquest mateix món, buscant com plasmar les formes naturals al dibuix o la poesia.

FLIS FLAS, amb Alex Nogués i Ina Hristova

Detall d’una il·lustració de Flis Flas, d’Alex Nogués i Ina Hristova

On i quan? Dimarts 6, a les 18h, a la Llar del Llibre

De nou, Nogués -aquest cop, acompanyat per l’Ina Hristova-. En aquesta ocasió presenten un llibre en concret –Flis Flas, un conte de flaire taoísta- i imparteixen un laboratori creatiu.

EL VIAJE DEL HÉROE… O NO TAN HÉROE, amb Nono Granero

Detall d’una il·lustració del Nono Granero

On i quan? Dissabte 10, a les 18h, al LibreRío de la Plata

Per tancar el cicle de la Setmana de l’Àlbum, el prolífic Nono Granero impartirà un taller de creativitat dirigit a nens i nenes a partir de 8 anys. Granero és l’autor d’El gallo cantaEl día que Baldomero robó el sol Imagodonte.

Comentaris
To Top