Ciutat

Ciutadans reclama ampliar a 99 anys les concessions més antigues del cementiri

Obituari Sabadell
El cementiri, el passat 1 de novembre / VICTÒRIA ROVIRA

El grup municipal de Ciutadans presentarà dues al·legacions al nou reglament del cementiri municipal. La formació taronja vol que el govern local es posicioni sobre la durada de les concessions i els robatoris i danys que es produeixen al cementiri. A hores d’ara el nou reglament es troba en període d’exposició pública, de manera que tothom hi pot fer al·legacions, que s’estimaran o no en el ple municipal.

Pel portaveu de Ciutadans al ple, el regidor Adrián Hernández, les concessions anteriors al 3 de desembre de 1988 s’haurien de poder fer a 99 anys, com passava abans que la llei ho reduís aquell any a 50. El regidor assegura que és la posició que avalen tant els síndics de greuges de Sabadell com el de Catalunya i una sentència del Tribunal Suprem. En cas que s’aprovés l’al·legació, s’hauria d’acordar la manera de compensar-ho a les persones afectades, amb anys de concessió o amb diners, segons el regidor.

La segona al·legació té relació amb els robatoris i danys al cementiri, una cinquantena segons la sindicatura de greuges, ha explicat Hernández, entre 2011 i 2016; una xifra que correspon als casos recollits en queixes i no tenen perquè coincidir amb la realitat. “Un ciutadà no ha de pagar el vandalisme en un espai públic”, assegura Hernández. Des de Ciutadans volen canviar el reglament de manera que l’Ajuntament assumeixi la responsabilitat en algun d’aquests casos.

Comentaris
To Top