Diners

Fluidra preveu elevar la seva facturació per assolir 1.700 milions d’euros el 2022

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, durant una entrevista a la seu de la companyia
Eloi Planas El president executiu de Fluidra, en una imatge d’arxiu / LLUÍS FRANCO

Arribar als 1.700 milions d’euros de facturació en quatre anys. Aquest és l’objectiu després de la fusió amb la nord-americana Zodiac de Fluidra, que es dedica al desenvolupament de serveis i productes innovadors en el mercat de la piscina residencial i comercial. Per aconseguir-ho, ha dissenyat un pla estratègic per al 2022, que va presentar ahir.

La companyia planeja un creixement anual de les vendes d’entre el 5% i el 8%. “Les oportunitats en aquesta indústria són immenses”, va assenyalar ahir el president executiu de Fluidra, Eloi Planas, que va afegir que “els mercats de piscina i wellness venen mostrant una dinàmica positiva que ens fan ser molt optimistes”. La combinació Fluidra-Zodiac aporta la plataforma reforçada, assegura l’empresa, que permetrà, gràcies a una posició de caixa positiva, la capacitat per recuperar el pagament de dividends no més enllà de l’any 2020 (pay-out del 50%).

L’objectiu del pla és arribar a un EBITDA superior als 350 milions d’euros i enfortir la seva posició de lideratge en un sector que mou 7.100 milions d’euros al món. Això suposa un increment del 76%, ja que es va tancar el 2017 amb 199 milions d’euros. A més, la companyia invertirà cada any el 3% de la seva xifra de vendes, entre 35 i 40 milions d’euros.

El mercat nord-americà

Després de la fusió amb Zodiac, el mercat nord-americà –de 3.500 milions d’euros– s’ha convertit en un objectiu estratègic per a Fluidra. Si més no, vol accelerar el seu creixement amb una taxa anual mitjana del 7% fins al 2022. En aquest sentit, la companyia aposta per l’expansió en el segment de les piscines instal·lades i fomentar les piscines connectades. Segons el director executiu de Fluidra, Bruce Brooks, “la innovació tindrà un rol important en el nou pla estratègic de la companyia”. Si més no, hi ha més de 100 nous productes en cartera i més de 1.000 patents, que són “conseqüència del nostre important programa d’i+D”, va afegir Brooks.

Als mercats emergents situats a l’Àfrica, Àsia i Amèrica del Sud, Fluidra treballa per incrementar la seva quota de mercat amb un objectiu de creixement de les vendes del 8%.

Comentaris
To Top