Ciutat

UGT s’oposa a l’ERO d’Smatsa

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

El sindicat UGT ha rebutjat contundentment la decisió d’ Smatsa d’aplicar un Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) que podria produir l’acomiadament de 43 persones i la modificació de les condicions laborals de 36 treballadors. La mesura de l’empresa ve després que l’Ajuntament hagi decidit implantar un nou sistema de facturació, Instrucció Tècnica de Facturació (ITF).

“Considerem totalment injust que la manca de capacitat d’uns i dels altres l’acabin pagant les treballadores i els treballadors de la neteja viària de Sabadell”, denuncia el sindicat en un comunicat. D’aquesta manera, s’han posat de banda dels treballadors tot i entendre “la legítima defensa dels propis interessos”.

UGT apunta que “les administracions haurien de ser generadores de condicions laborals dignes i d’ocupació estable i mai responsables d’incertesa i precarietat, situació en la qual es troben els nostres companys”.

El regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, explica que des de l’Ajuntament consideren que la ITF és una manera “de certificar que la feina s’està fent i que no hi ha serveis cobrats per sobre del seu cost, com està passant ara”. El que no és -continua- és una “modificació del contracte”.

Comentaris
To Top