Ciutat

Smatsa presenta un ERO per al proper 1 de desembre

Entrarà en vigor el proper 1 de desembre; es desconeix el nombre d'acomiadaments

Un treballador d'Smatsa, en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

L'empresa de neteja Serveis de Medi Ambient SA (Smatsa) ha presentat un ERO que entrarà en vigor el proper 1 de desembre, segons ha avançat Ràdio Sabadell i ha pogut confirmar aquest diari. El nombre de treballadors afectats de moment és desconegut. Des de la companyia asseguren que els motius per dur a terme la reducció de la plantilla estan establerts per Instrucció Tècnica de Facturació (ITF) elaborada per l'Ajuntament de Sabadell.

Aquesta argumentació, però, es rebatuda pel consistori. El regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, explica que des de l'Ajuntament consideren que la ITF és una manera "de certificar que la feina s'està fent i que no hi ha serveis cobrats per sobre del seu cost, com està passant ara". El que no és -continua- és una "modificació del contracte".

Publicitat

Aquest sistema de facturació -segons el consistori- “aclareix a l’empresa que ha de cobrar pels serveis efectivament prestats” i no pels recursos humans que hi ha hagut de destinar, com vol la companyia -“i amb els preus que estableix el contracte”, afegeixen-. Seguint aquesta línia, Perarnau destaca que des de l'Ajuntament requereixen a Smatsa "assegurar la continuitat de tots els llocs de treball". 

"Ara Smatsa ja no està complint amb els serveis estipulats pel contracte, i amb menys treballadors encara ho faria menys", reflexiona el regidor, tornant a posar sobre la taula les paraules de l'alcalde Maties Serracant el juny. Aleshores ja es va plantejar l'acomiadament de 17 persones, però la situació es va congelar fins que el jutge no resolgués el Contenciós Administratiu que va interposar l’empresa.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top