Publicitat
Ciutat

Un 7% dels nadons del Parc Taulí són prematurs

Façana de l'Hospital Parc Taulí / CEDIDA

L’any 2017 van néixer al Parc Taulí 2.297 nadons, dels quals 165 van ser prematurs. Això representa que el 7,18% dels bebès del centre sanitari sabadellencs van nèixer abans de temps. Si s’analitza de forma temporal també s’ha de destacar que gairebé cada dos dies neix un prematur al Taulí.

Del total de nadons prematurs, 42 són grans prematurs, és a dir que van néixer amb menys de 32 setmanes de gestació, i la resta, 123 nadons, amb menys de 37 setmanes de gestació.

L’hospitalització neonatal té una capacitat de 24 llits: sis boxs de cures intensives neonatals, un quiròfan integrat, un espai comú amb capacitat de 16 llits de cures mitges i bàsiques, dues habitacions pre-alta/ingrés amb la mare. També es disposa d’una sala de pares, una de dietètica i assessorament d’alletament, i espais per a reunions i descans del personal.

Els professionals de la unitat ofereixen una assistència integral al nadó i centrada en la família. L’activitat assistencial es realitza a nivell prenatal, a la sala de parts, a la planta de maternitat, a hospitalització neonatal i a consulta externa de seguiment. Es realitzen activitats de formació i suport específic adreçat a les famílies i es permeten les estades sense restricció pels pares, entre d’altres accions.

Celebració del Dia Internacional del Prematur al Parc Taulí

La Unitat de Neonatologia i UCI Neonatal de l’Hospital Parc Taulí organitza dues jornades per commemorar el Dia Internacional del Prematur, que se celebra aquest dissabte 17 de novembre. La primera tindrà lloc el mateix dissabte, a la planta de Neonatologia, i serà una jornada interna adreçada a famílies.

La segona serà dilluns, 19 de novembre, a l’Auditori Taulí. Consistirà en una sessió interdisciplinar amb les familíes de dues hores, oberta a tots els professionals que vulguin assistir-hi. De les 15.00h a les 17.00h, es parlarà de com minimitzar l’impacte psico-emocional de tenir un gran prematur a la UCI Neonatal i de potenciar els beneficis de la llet materna, i es compartirà el testimoni de la família Vallot Aragay.

Es considera un nadó com a prematur quan neix abans de les 37 setmanes de gestació, i com a extremadament prematur -com el cas que va ser notícia a l’agost– quan ho fa abans de la setmana 28. Segons les dades, el 7% dels naixements a Catalunya són prematurs. 

Publicitat
Comentaris
To Top