Publicitat
Diners

La Cambra proposa convertir els locals comercials buits en habitatges

L’aparador d’un local comercial tancat, a la Rambla / ÓSCAR ESPINOSA

Canviar l’ús comercial de les plantes baixes per convertir-les en habitatges. Aquesta és la proposta de la Cambra de Comerç de Sabadell. Dins les zones d’atractivitat comercial de Sabadell dins de la Trama Urbana Comercial (TUC) existeixen uns 500.000 metres quadrats de superfície comercial, que representen un 40% del total d’ús existent en planta baixa. La resta, el 60%, està destinat a altres usos, incloent-hi els locals buits.

El president de la comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Transport de la Cambra, Pere Puig i Ysern, ha constatat que “hi ha una oferta brutal de superfície comercial i hi ha locals que no seran mai ocupats com a tal”. Per això proposa fer un canvi d’usos per transformar aquests locals en habitatges. Serien apartaments per a clients concrets com estudiants, persones solteres o famílies monoparentals. Així, s’aconseguiria introduir joves a la trama central de la ciutat i reduir l’envelliment. Al mateix temps, es dona ús “a un capital immobilitzat que no té cap rendiment”.

La clau de la proposta, però, és decidir en quin eix comercial es podria fer aquest canvi d’ús. “Cal adaptar la normativa i voluntat política”, ha assenyalat Puig i Ysern. En aquest sentit, el president de la comissió de Comerç de la Cambra i de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, creu que aquesta proposta és “interessant”. Tot i això, Porta afegeix que “hem de tenir molt clar on fer-ho i  on no”. En aquest sentit, el president de l’entitat comercial considera que si s’enfoca al Centre, aquesta mesura podria frenar l’expansió del comerç.

Primer planificar

La tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Marisol Martínez, ha indicat que s’ha passat de la improvisació del mandat anterior a la planificació que s’està duent a terme ara. Per això, es pren aquesta proposta amb prudència. “Hi estic d’acord, però no és un sí rotund”, ha assenyalat Martínez. En aquest sentit, ha recordat que l’estudi que va realitzar la mateixa Cambra a petició de l’Ajuntament assenyalava que el creixement de la demanda seria limitat. Per això, la regidora de Comerç sosté que “cal planificar” per veure en quins punts aquesta mesura podria seria beneficiosa. Martínez ha avançat que aquest pla de dinamització de comerç estarà enllestit abans d’acabar-se el mandat.

Publicitat
Comentaris
To Top